Sport

PRIPREME ZA NAREDNU SEZONU Santrač: Vjerujem da ću "eksplodirati", samo da me povrede zaobiđu

Ekipa TSC-a iz Bačke Topole se na Bledu sprema za narednu sezone Superlige Srbije.

PRIPREME ZA NAREDNU SEZONU Santrač: Vjerujem da ću "eksplodirati", samo da me povrede zaobiđu
FOTO: FK TSC

U timu koji vodi Mladen Krstajić nalazi se i Stefan Santrač, 21-godišnji zadnji vezni fudbaler koji je ponikao u redovima Crvene zvezde, a od prošlog ljeta je član plavo-bijelih.

Iza njega je veoma dobra sezona u kojoj je odigrao ukupno 17 mečeva uz jedan pogodak i dvije asistencije.

– Veoma sam zadovoljan debitantskom sezonom u Superligi Srbije, mada svi mi fudbaleri uvijek želimo više i smatram da mogu bolje. Vjerujem da ću u narednih godinu dana pružati dosta bolje partije i da ću kako se kaže „eksplodirati“, a samo želim da me povrede zaobiđu. Imam ugovor na još dvije godine i skoncentrisan sam samo na igre u dresu TSC-a. Tu ću biti još najmanje godinu dana, a poslije ćemo vidjeti. Najvažnije mi je da igram u kontinuitetu – počeo je priču Santrač.

Pomenuta ekipa je u protekloj sezoni zauzela peto mjesto, a u narednoj je cilj bar stepenik više.

– Ekipa je u odnosu na portekli šampionat dosta osvježena, pojačana. Klub funkcioniše odlično, imamo sve uslove i cilj nam je da na kraju predstojećeg prvenstva budemo bar trećim ili četvrti, te tako obezbijedimo plasman u Evropu. Neće biti lako to je sigurno, jer pored Crvene zvezde i Partizana plasman na međunarodnu scenu uvijek žele Vojvodina i Čukarički, a sigurno će se umiješati još neki klub. Međutim, kao što sam rekao mi imamo sjajno organizovan klub, gotov nam je i novi stadiona, nadam se da će u narednoj sezoni biti publike na tribinama, mi ćemo dati sve od sebe da na kraju ostvarimo cilj i ja sam optimista – dodao je Savić.

Pročitajte još

Na klupi TSC-a je nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić, a s obzirom da je Santrač iz Bijeljine praktično su zemljaci. Saradnja između njih je odlična.

– O šefu Krstajiću nema šta mnogo da se priča, on je igrao preozbiljan fudbal, ima ogromno iskustvo. Daje mi dosta savjeta, ja ih prihvatam i trudim se da sprovedem u djelo ono što traži – ističe 21-godišnji fudbaler.

Na startu kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija Santrač je debitovao za selekciju BiH u remiju sa Crnom Gorom (2:2).

Svjestan je da se njegov tim nalazi u veoma teškoj grupi, gdje su još Italija, Švedska, Republika Irska i Luksemburg.

– Smatram da smo bili bolji od Crne Gore i da je trebalo da pobijedimo, ali to je sada prošlost i okrećemo se narednim mečevima. Italija je svakako favorit, a mislim da je nama najozbiljniji rival u borbi za drugo mesto reprezentacija Švedske. Imamo hemiju i dobru atmosferu u ekipi i verujem da ćemo biti uspešni – završio je Santrač.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu