Košarka

Radonjić: Presudio je domaći teren

Predviđanja košarkaških stručnjaka su se ostvarila, u finalu ABA lige igraće najljući rivali Crvena zvezda i Partizan.

Radonjić: Presudio je domaći teren
FOTO: D. STJEPANOVIĆ / ABA LIGA

Nakon što su crno-bijeli sinoć u majstorici polufinala dobili podgoričku Budućnost isto su večeras uradili i crveno-bijeli protiv Cedevita Olimpije.

Strateg aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja je svjestan da je domaći teren bio ključan u borbi za ulazak u finale.

– Kao što sam rekao u najavi, čitave sezone smo se borili za prednost domaćeg terena i imali smo samo dva poraza. Iz tog razloga smo došli u poziciju da imamo takvu prednost i nju smo večeras i iskoristili. U nekim intervalima smo igrali jako dobru utakmicu, a u nekim periodima su stvari bile drugačije. Ne smije da se zaboravi da smo imali jako kvalitetnog protivnika koji zahtijeva 40 minuta potpuni fokus. Uspjeli smo da sačuvamo prednost do kraja utakmice, kontrolisali igru i upisali pobjedu. Ovo nam je 30. ili 31. dan, to je period kada smo odigrali tri utakmice koje su bile specifične. Probaćemo da se odmorimo i fokusiramo na prvi finalni meč protiv Partizana. Zahvalio bih se publici na velikoj podršci – rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije je svjestan šta je prelomilo meč.

– Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi. Borili smo se celo vreme, nismo odustali ni u jednom trenutku. Zvezda je imala dva momentuma na početku prve i treće četvrtine. Apostrofirali smo njihov ofanzivni skok, znali smo da odatle preti najveća opasnost i da će kod kuće biti još agresivniji u tom segmentu. Primili smo 20 poena direktno iz tog segmenta, a kada god smo se približili primili bismo neke poene – istakao je kormilar gostujućeg tima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu