Sport

GABRIĆ PRVA DAMA Njemica slavila na turniru "Banjaluka Lejdis Open"

Teniserka iz Njemačke Ana Gabrić pobjednica je teniskog turnira “Banjaluka Lejdis Open 2021”. Njoj je pripao pehar nakon što joj je Slovakinja Romana Ciskova predala meč pri rezultatu 4:6, 6:3, 4:1 za Gabrić.

GABRIĆ PRVA DAMA Njemica slavila na turniru "Banjaluka Lejdis Open"
FOTO: TK BANJALUKA

Gabrić je dobro otvorila meč, povela sa 4:1, ali je onda je mlada Slovakinja preokrenula rezultat. Međutim, već u drugom setu imala je problema sa povredom dok je Gabrić značajno podigla svoj nivo igre.

-Nikad nisam bila srećnija nego sad, nikad više nisam željela pobedu jer sam napravila pauzu od godinu dana zbog povrede.  Pod utiscima sam. Žao mi je što se moja protivnica povrdila. Ipak mislim da ovo nije moj najbolji trenis, imam mnogo prostora za napredak ali dala sam maksimum, najviše u trenucima kada sam gubila. Organizacija turnira je bila sjajna, sjajna sedmica je iza mene i ovo će mi biti odskočna daska za naredni period – rekla je pobednica turnira Banjaluka Lejdis Open Ana Gabrić.  

Romana Ciskova čestitala je protivnici na dobroj igri

-Bila sam nervozna od samog poečetka, ali sam igrala dobro i nisam grešila pa sam došla do pobjede u prvom setu. Nažalost, nisam mogla da završim u istom ritmu zbog povrede i zaista sam razočarana zbog toga. Pokušala sam da nastavim ali moja protivnica je bila odlična, igrala je sjajno kao na celom turniru i ja nisam imala drugog izbora – rekla Slovakinja Romana Ciskova.

Za pobedu u Banjaluci Ani Gabrić pripalo je 10 WTA bodova dok je poražena osvojila osam.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu