Sport

ŽRIJEB U MOSKVI Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva

Svjetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je 24 reprezentacije koje će igrati na jubilarnom, 20. Svjetskom prvenstvu 2022, koje će se odgirati od 26. avgusta do 11. septembra u Rusiji.

ŽRIJEB U MOSKVI Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva
FOTO: ANDRZEJ GRYGIEL/EPA

Na prvenstvu će igrati Rusija, organizator, Poljska, svjetski prvak, Italija i Slovenija (CEV), Iran i Japan (AVC), Tunis i Kamerun (CAVB), Brazil i Argentina (CSV) i Portoriko i Kanada (NORCECA), predstavnici Kontinentalnih konfederacija, Francuska, SAD, Srbija, Kuba, Holandija, Njemačka, Meksiko, Turska, Egipat, Katar, Bugarska i Kina, na osnovu FIVB rang liste.

Žreb za XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša održaće se u četvrtak, 30. septembra u gimnastičkoj dvorani „Irina Viner – Usmanova“ u Moskvi.

XX SP 2022. u konkurenciji odbojkaša odigraće se u Rusiji od 26. avgusta do 11. septembra.

Prvi meč će se odigrati 26. avgusta u Sankt Peterburgu, a finale 11. septembra u Moskvi.

Na jubilarnom, 20. SP 2022. u konkurenciji odbojkaša 24 ekipe će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri tima. Mečevi I faze će se igrati od 27. do 29. avgusta u Moskvi, Kemerovu, Jekaterinburgu, Ufi, Novosibirsku i Krasnojarsku.

Plasman u II fazu izboriće 16 ekipa, po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima, a mečevi će se igrati od 2. do 4. septembra u Kazanju, Kalinjingradu, Sankt Peterburgu i Jaroslavlju.

Plasman u III fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobjednici četiri grupe i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Utakmice III faze će se odigrati od 7. do 11. septembra u Moskvi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu