Sport

BOLJI SAM OD NOVAKA Norveški teniser se sjajno našalio

Norveški teniser, Kasper Rud (22), osvojio je ATP turnir u San Dijegu pobjedom nad Britancem Kameronom Norijem.

BOLJI SAM OD NOVAKA Norveški teniser se sjajno našalio
FOTO: IAN LANGSDON/ EPA

On je meč za titulu riješio u dva seta, sa više nego ubjedljivih 6:2, 6:0 i na taj način prigrabio peti ovogodišnji trofej. Interesantan je podatak, da je Rud na ovaj način postao igrač sa najviše trofeja u 2021. godini, pošto ima po jedan više od Novaka Đokovića, Danila Medvedeva i Aleksandra Zvezreva.

Činjenica je da su pomenuti teniseri, prije svih Đoković koji je ove godine osvojio tri grend slema, titule uzimali na neuporedivo značajnijim turnirima nego li mladi Norvežanin, ali je on ipak iskoristio priliku da se pohvali svojim dostignućem.

– Zabavno je primjetiti da sam osvojio više od njih, iako Danil i Novak imaju titule s većih turnira. Ne bih imao ništa protiv da se zamijenimo pa da ja, poput Novaka, imam tri osvojena grand slema i jednu titulu s turnira ATP 250 kategorije. To je impresivnije nego mojih pet, no zadovoljan sam – istakao je Rud u šaljivom tonu.

Tekuća sezona je pomenutom teniseru ubjedljivo najtrofejnija u karijeri, pošto je do ove godine osvojio svega jedan trofej. Pored San Dijega u 2021. godini osvajao je i ATP turnire u Baštadu, Gaštadu, Kicbilu, kao i u Ženevi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu