Tenis

"MAKAR MOŽEMO DA IGRAMO" Prvi nosioci na Indijan Velsu nastupaju bez zastava pored imena

Danil Medvedev i Arina Sabalenka, prvi nosioci u Indijan Velsu, trebalo bi da budu i glavne zvijezde, ali nemaju takav tretman.

"MAKAR MOŽEMO DA IGRAMO" Prvi nosioci na Indijan Velsu nastupaju bez zastava pored imena
FOTO: DAVID GUZMAN/EPA

Teniski zvaničnici naveli su da ruski i bjeloruski igrači za sada mogu da se takmiče, ali bez zastava pored imena.

– Uvijek je teško pričati o ovoj temi pošto želim da igram tenis, želim da igram u različitim državama. Želim da promovišem moj sport, želim sigurno i da promovišem ono što radim u mojoj zemlji, a sada je takva situacija da jedino ovako mogu da igram – objasnio je Medvedev, već desetak dana prvi reket svijeta.

Upitan da li će i tenis, kao i većina sportova zabraniti učešće Rusiji u takmičenjima, Rus je rekao:

– Nikad se ne zna, neki sportovi su donjeli takve odluke, posebno ekipni. Tenis je vjerovatno jedan od najindividualnijih sportova na svijetu. Svi žive na različitim mjestima. Postoji mogućnost, ali nadam se da se to neće dogoditi.

Sabalenka je treća na svijetu, ali je zbog otkaza Australijanke Barti i Čehinje Krejikove najbolje rangirani nosilac u Indijan Velsu.

– Nisam osjetila neprijateljstvo ukrajinskih koleginica, ali teniserke nisu srećne kao do sada. Zaista mi je žao i tužna sam zbog Ukrajinaca koji su izgubili svoje domove u ratu. Ali, nažalost, to nije pod mojom kontrolom. Nadam se miru. Razumijem zbog čega ne igramo pod svojim zastavama, ali makar možemo da igramo. Svi se osjećamo loše i tužno zbog ove situacije – istakla je Bjeloruskinja, prenosi SportBlic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu