Tenis

"Alkaraz je prvi zato što Đoković NIJE IGRAO": Poznati španski teniser iznenadio izjavom o prvom reketu svijeta

Španski teniser Karlos Ramos smatra da trenutni raspored na rang listi baš i ne oslikava vjerodostojno odnos snaga na ATP turu.

"Alkaraz je prvi zato što Đoković NIJE IGRAO": Poznati španski teniser iznenadio izjavom o prvom reketu svijeta
FOTO: JUANJO MARTIN / EPA

Prvo mjesto na listi najboljih tenisera svijeta trenutno drži špansko čudo od djeteta, Karlos Alkaraz (19), koji je osvajanjem US Opena postao najmlađi broj jedan u istoriji ovog sporta.

Iskusni Ramos odao je priznanje mladom zemljaku na svemu što je postigao u tako ranoj fazi karijere i izrazio uvjerenje da će Alkaraz dugo vladati svijetom tenisa.

– Znam ga baš dobro i igrao sam protiv njega. Nikada ga nisam pobijedio… Izgubio sam meč na Rolan Garosu tokom kojeg sam imao meč loptu. Alkaraz je sjajan igrač, mnogo su mu jaki udarci i veoma je brz. Ako se ne povrijedi biće izuzetan igrač dugo vremena – rekao je Ramos u intervjuu za “Mundo Deportivo”.

Trenutno 40. igrač planete vjeruje da je, ipak, jedna činjenica značajno olakšala Alkarazu da već sada zasjedne na prvo mjesto ATP liste.

– Zbog toga što Novak Đoković nije igrao sve turnire omogućeno je Alkarazu da dođe do prvog mjesta – podvukao je Španac, a prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu