Košarka

NOVI PORAZ Nakon Partizana Baskonija savladala i Zvezdu (VIDEO)

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su i treći poraz u Evroligi.

NOVI PORAZ Nakon Partizana Baskonija savladala i Zvezdu (VIDEO)
FOTO: ABA

Bolji od njih bila je ekipa Baskonije 92:75 po četvrtinama (23:24; 19:23; 17:10; 33:18).

Prve poene na meču za domaće postigao je Kotsar, koji je lako položio nakon lijepe asistencije Marinkovića, dok sa druge strane istom mjerom uzvraća Marković, koji je sjajno pronašao Bena Bentila pod košem.

Veći dio prve četvrtine igrao se koš za koš, ali je Zvezda sve vrijeme imala malu prednost. Domaćine je u igri držao maestralni Markus Hauard, ali prva četvrtina je pripala crveno – bijelima (23:24).

Hauard je nastavio i u drugoj četvrtini sa serijom koševa, ali je Nikola Ivanović uzvratio istom mjerom i zadržao prednost gostiju. Do kraja četvrtine obe ekipe su pogađale, ali je Zvezda na veliki odmor otišla sa pet poena prednosti (42:47).

Drugo poluvrijeme bolje otvara Baskonija i serijom 9:2 nakon dužeg vremena dolazi u vodstvo. (51:49), ali je sa dobrom partijom nastavio i Ivanović pa je Zvezda držala rezultatski priključak.

Baskonija je petom trojkom u trećoj četvrtini došla do plus 6, ali Mitrović i Dobrić prodorima smanjuju zaostatak na 2 poena.

Na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 59:57.

U odlučujućih 10 minuta Baskonija nastavlja sa trojkama i odlazi na plus sedam, da bi Dobrić smanjio na minus pet, ali još jedna trica Tompsona i Baskonija je otišla na plus 8.

U posljedjnih pet minuta meča proradio je Vanja Marinković i još jedna dalekometna “trica” Haurda bila je dovoljna za dvocifrenu prednost domaćina (75:64), koja je na kraju samo rasla.

Do kraja utakmice Zvezda nije uspjela napraviti preokret, pa je tako i po treći put poražena u Evroligi.

Najefikasniji kod domaćina bio je Markus Hauard sa 30 poena, dok je Zvezdu predvodio Luka Mitrović sa 17 i Ognjen Dobrić sa 14 poena.

Zvezda će za dva dana na novo gostovanje i opet u Španiji, ali ovo ga puta ekipi Real Madrida, dok će Baskonija dočekati Olimpijakos.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu