Košarka

DENVER BRUTALNO OŠTEĆEN Navijači bijesni zbog dva velika sudijska previda (VIDEO)

Košarkaši Denvera poraženi su u drugom meču finala NBA lige od Majamija kod kuće rezultatom 108:111 pa je sada 1:1 u finalnoj seriji, a čini se da je ovom neuspjehu kumovalo i nekoliko krupnih sudijskih grešaka na štetu domaćeg tima.

Džamal Marej
FOTO: BOB PEARSON/EPA

Čini se da je sve moglo biti drugačije, ali je uz očajno izdanje domaće ekipe u završnici na konto tima sa Floride išla i jedna sudijska odluka. Sredinom posljednjeg perioda dogodila se situacija u kojoj je Džamal Marej išao na prodor, a Bem Adebajo izblokirao taj pokušaj.

Pročitajte još

Na usporenom snimku se vidi se da je lopta bila u silaznoj putanji, te da su poeni trebali biti pripisani Denveru, ali su sudije ostale nijeme na to. Navijači su naravno bijesni, na društvenim mrežama su sasuli niz kritika i uvreda na konto arbitara, ali vrijeme ne može da se vrati…

Nakon ovog trenutka Majami je uspio da u finišu prelomi utakmicu i dođe do izjednačenja.

Osim ovoga, u trećoj dionici Džimi Batler je prilikom izlaznog pasa za Gejba Vinsenta nagazio aut liniju, ali sudije ni to nisu vidjele, pa u Koloradu nikako nisu zadovoljnji onim što se dešavalo u drugom meču.

Da podsjetimo, Nikola Jokić odigrao je još jednu veličanstvenu partiju – upisao je 41 poen, 11 skokova i četiri asistencije, ali razloge poraza treba tražiti u lošoj igri njegovih saigrača.

Prvenstveno je zakazao Džamal Marej koji je na kraju promašio šut za produžetak, a postiao je 18 poena i imao 12 asistencija. Aron Gordon je dao 12, a Brus Braun 11.

Sa druge strane bilo je dosta raspoloženih. Gejb Vinsent je imao 23 poena, dok su po 21 dodali Džimi Batler i Bem Adebajo. Maks Štrus je ubacio 14, a Dankan Robinson svih 10 u posljednjoj dionici koja je bila ključna.

Treći meč na program je u noći između srijede i četvrtka na Floridi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije