Košarka

(VIDEO) KOMEMORACIJA 3. JULA Sahranjen legendarni košarkaš Crvene zvezde

Legendarni košarkaš Crvene zvezde Dragan Kapičić preminuo je u ponedjeljak, 24. juna, a tri dana kasnije je sahranjen na Cetinju.

Dragan Kapičić
FOTO: SPORTALRS/YOUTUBE SCREENSHOT

Klub sa Malog Kalemegdana se sada obratio javnosti sa informacijama o komemoraciji koja će uslijediti.

Veliki broj navijača crveno-ijbelih je iskazao interesovanje o tome kada će biti komemoracija legendarnom Kapičiću, pa je sada tim povodom stiglo zvanično saopštenje sa Malog Kalemegdana.

– Košarkaški klub Crvena zvezda obavještava košarkašku javnost, sve Zvezdaše, ljubitelje košarke, prijatelje i poštovaoce Dragana Kapičića, da će komemoracija povodom smrti legende našeg kluba, jugoslovenske, srpske i evropske košarke biti održana u srijedu, 3. jula, u Beogradu – navodi se na sajtu kluba sa Malog Kalemegdana.

Komemoracija će se održati na terenima KK Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu, sa početkom od 12 časova.

Pročitajte još

– Život mu je bio neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu, prvo kao igrača, kasnije i funkcionera kluba. Bio je jedan od najbolji košarkaša u istoriji našeg kluba za koji je nastupao od 1966. do 1975. godine. Uz dvije titule prvaka i tri nacionalna kupa, u istoriju se za sva vremena upisao 1974. godine osvajanjem trofeja Kupa pobjednika Kupova u Udinama – dodaje se na sajtu crveno-bijelih.

Dragan Kapičić je preminuo 24. juna 2024. godine, u 76. godini života u Beogradu, a tri dana kasnije je sahranjen na Cetinju, piše Sportal.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu