Sport

PRAVO ČUDO U SAMOJ ZAVRŠNICI Jokić veličanstven u najnevjerovatnijem meču Denvera (VIDEO)

Imao je Nikola Jokić ove sezone mečeve za pamćenje, tripl-dabl učinke u pobjedama i porazima, ali u jednoj od najvažnijih utakmica u dosadašnjem toku karijere zablistao je kao rijetko kada.

PRAVO ČUDO U SAMOJ ZAVRŠNICI Jokić veličanstven u najnevjerovatnijem meču Denvera (VIDEO)
FOTO: @NBATV / TWITTER

Poslije sedam uzastopnih gostovanja, Denver je kao deseti u Zapadnoj konferenciji konačno zaigrao pred svojom publikom, i to protiv Milvokija, koji je stigao na megdan sa pozicije učesnika doigravanja na “istoku”. I, sve je isprva bilo kao u snu za gostujuće Bakse, koji su deset minuta prije kraja četvrte četvrtine imali 16 poena prednosti (81:97), ali… za srpskog centra lek nisu imali.

Pa opet, navesti samo da je Jokić završio utakmicu sa 35 poena (šut za dva 12/19, za tri 2/5, sa linije penala 5/5), uz 13 skokova, pet asistencija i tri blokade, ili tek tako prikazati njegove najbolje poteze, u kojima je bilo i dodavanja bez gledanja, “odbojkaški”, ali i čudesnih pogodaka kada je baš bitno…, piše Blic.

… bilo bi nepravedno i prema njemu, i prema ostalim akterima ove nevjerovatne utakmice koju su Nagetsi dobili sa 128:125 poslije produžetka.

Jer, uz Džabarija Parkera (35 poena, 10 skokova), Erika Bledsoa (31 poen) i “grčkog čudovišta” Janisa Adetokunboa (18 poena, 12 skokova, šest asistencija) Milvoki je rano preuzeo kontrolu. Pa opet, tih 22:34 na kraju prve dionice nije uspavalo Denver. Drugu četvrtinu Jokić i drugari dobili su sa 41:20.

Igralo se u serijama, publika je u nevjerici pratila preokret za preokretom, a činilo se da će onaj u režiji Baksa, kada su stigli do pomenutih “+16” uz deset minuta do kraja četvrtog perioda, ozvaničiti i ispadanje domaćina iz plej-of trke. Tada je Jokić, okrenut leđima saigraču, odigrao odbojkaški dupli pas sa Marejom. I, počelo je pravo malo čudo.

U samoj završnici četvrte dionice, srpski mladi košarkaš je uspio da iznudi isključenje sjajnog Grka…

A onda, pri vođstvu Milvokija od tri poena razlike, Milvoki je i imao loptu. Tada ju je Midlton izgubio, Marej bio fauliran u pokušaju da trojkom izjednači, pa hladnokrvno pogodio tri slobodna bacanja. Baksi su krenuli po trijumf i opet izgubili loptu, da bi dalekometno dodavanje Denvera bilo okončano pronalaženjem Jokića koji je iz okreta, uz zvuk sirene, umalo dao nestvarnu trojku. Otišlo se u produžetak.

Milvoki je želio trijumf koji bi ga učvrstio na plej-of poziciji “istoka”. Denver – trijumf koji bi značio produžetak sna o doigravanju. I, taj san i dalje traje. Kako i ne bi, kada je na “+4” Jokić pogodio trojku stotinak sekundi prije kraja, za nedostižnih 121:114 i delirijum u hali.

Nastavivši maestralne partije protiv Baksa (u poslednje dvije sezone mladi centar protiv njih ostvaruje prosječno tripl-dabl: 24,5 poena, 10,75 asistencija i 13,5 skokova, uz šut iz igre od 61,9% uspešnosti), Nikola Jokić je u najnevjerovatnijem Denverovom meču sezone predvodio Denver kako i dolikuje istinskom vođi.

Da li će to biti dovoljno za plej-of? Ko će ga znati. U ludoj Zapadnoj konferenciji, pred pet posljednjih mečeva Nagetsa, oni su prvi ispod crte, deveti. Da imaju tri pobjede više, bili bi četvrti. Ipak, kada se uzmu u obzir porazi direktnih konkurenata, sedmoplasirane Minesote i osmoplasiranog Nju Orleansa, sve je moguće. Tim prije što Denver treba da odigra dva meča baš sa Minesotom, koja ima dvije pobjede više. No, Jokiću i saigračima najprije slijedi novi nastup pred svojom publikom, protiv Indijane, potom na parket Nagetsa stižu pomenuti Timbervulvsi, a onda slijedi gostovanje Klipersima, koji se takođe bore za doigravanje na “zapadu”, pa pravi mali derbi protiv Nurkića i Portlanda, da bi sve bilo začinjeno utakmicom “posljednjeg kola”, u Minesoti.

Da, ko će ga znati ko će u plej-of. Ali, sa ovakvim Jokićem, za Denver je malo šta nemoguće.

Rezultati:

Šarlot – Filadelfija 102:119

San Antonio – Hjuston 100:83

LA Klipers – Indijana 104:111

Čikago – Vašington 113:94

Bruklin – Detroit 96:108

Klivlend – Dalas 98:87

Nju Orleans – Oklahoma siti 104:109

Atlanta – Orlando 94:88

Minesota – Juta 97:121

Denver – Milvoki 128:125 (produžetak)

Golden Stejt – Feniks 117:107

Porltand – Memfis 113:98

LA Lejkers – Sakramento 84:83

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu