Sport

LIGA ŠAMPIONA ULAZI U ZAVRŠNICU Prosinečki: Neigranje Pjanića hendikep za Juventus, Roma ima male šanse

Fudbalska Liga šampiona ulazi u svoju završnicu, a u igri je ostalo osam najboljih klubova Evrope koji će se boriti za prestižni trofej čiji je branilac Real Madrid.

LIGA ŠAMPIONA ULAZI U ZAVRŠNICU Prosinečki: Neigranje Pjanića hendikep za Juventus, Roma ima male šanse
FOTO: NFSBIH/RAS SRBIJA

Večeras su na rasporedu prvi mečevi četvrtfinala između Juventusa i Real Madrida te Sevilje i Bajern Minhena, dok sutra igraju Liverpool Mančester Siti, te Barselona – Roma.

Spektakl se očekuje u Torinu između dva tima koja su prošle godine u maju igrala finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Kardifu. Tada je uspješniji bio ‘kraljevki’ klub rezultatom 4:1.

Selektor fudbalske reprezentacije i nekadašnji igrač Reala, Robert Prosinečki smatra da su Madriđani favoriti u tom dvomeču, istakavši da Juventus ima svoje adute.

– Mislim da je Real Madrid favorit. Oni jednostavno znaju igrat to takmičenje, iskusni su i u prednosti po mom mišljenju, jer imaju kvalitet. Juventus je srećno prošao Totenham, presudio je individualni kvalitet Paula Diabale i Gonzala Higuaina. Mislim da će biti zanimljivo ali da je Real ipak bolji – izjavio je Prosinečki za Fenu.

Reprezentativac BiH u redovima Juventusa, Miralem Pjanić, propustiće večerašnji meč zbog kartona, a Prosinečki smatra da je on itekako bitan kotač u igri ‘stare dame’.

– On je motor Juventusove sredine terena. Ko će ga zamijeniti, Klaudio Markizio ili neko drugi ne znam. Sami Kedira je tu, ima Juventus dobrih igrača. Sigurno da je hendikep što Pjanić neće igrati – dodao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na ostale mečeve, posebno na onaj koji se sutra igra na Kamp Nou između Barselone i Rome, čiji napad predvodi kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

– Nažalost, moram reći da je Barselona apsolutni favorit. Imaju Mesija koji se vratio poslije povrede. Mi bismo svi voljeli da to bude Roma sa Džekom, ali šanse su vrlo male. Mada oni nemaju šta izgubit, nakon dugo godina došli su među osam najboljih timova u Evropi – mišljenja je selektor BiH.

U dvoboju Sevilje i Bajerna, Prosinečki velike šanse daje Nijemcima.

– Bajern je ušao u formu, lagano su prošli Bešiktaš. Sevilja je prošla Mančester Junajted, ali ipak mislim da je Bajern bolji i da Sevilja teško tu šta može napraviti. Ali bit će to dobra utakmica – kazao je.

Na kraju je prokomentarisao vjerovatno najzanimljiviji dvoboj, između Liverpula i Mančester Sitija.

– To je tipični engleski derbi. Liverpul je pokazao kako može odigrati jako dobro i čak savladati odlični Mančester Siti, koji u prvenstvu vrlo lako pobjeđuje i koji je praktično osvojio titulu. Po mom mišljenju taj meč je 50-50 – zaključio je Prosinečki.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu