Sport

Kokot iz "penzije" pogodio za opstanak

Zoran Kokot je „iz penzije“ postigao gol kojim je Slavija najvjerovatnije izborila opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Iako se iskusni napadač u duelu protiv Drine oprostio od dresa „sokolova“ , ipak je bio u sastavu za gostovanje u Foči i pogodio je za 2:2.

Kokot iz "penzije" pogodio za opstanak
FOTO S. PASALIĆ

Kokot ističe da slijedi primjer kapitena Partizana Saše Ilića koji je odigao finale Kupa Srbije nakon što se zvanično oprostio.

-Ekipa je imala zaista velikih problema oko sastava zbog povreda i kartona i nisam mogao da ih ostavim u teškoj situaciji u odlučujućem meču. Uprava i trener su me zamolili da odigram još dva meča, iako sam se „penzionisao“ i naravno da sam odlučio da igram i pomogao svom klubu. Slavija je moj klub u koji sam se nekoliko puta vraćao i to je praktično moja druga kuća. Drago mi je što sam svojim golovima pomogao klubu da dođe na korak od opstanka istakao je iskusni napadač.

Utakmica u Foči je bila odlučujuća za Slaviju, a Kokot je još jednom svojim iskustvom pomogao mladom timu da se vrati iz rezultatskoh minusa.

-Bilo je zaista teško gubili smo 2:0 i na kraju smo ipak osvojili toliko željeni bod. Ostaje nam još meč protiv Slobode iz Mrkonjić grada koja je otpisana i nadam se da će momci uspeti da ostvare trijumf i izbore opstanak. Nadam se da ću ovaj meč ipak odgledati sa klupe i da će ovi mlađi uspjeti bez moje pomoći da dođu do tri boda- dodao je Kokot.

Iskusni napadač je tokom karijere nekoliko puta odlazio i vraćao se u Slaviju. Pored takmičenja u Bosni i Hercegovini ( Olimpik , Željezničar, Vitez, Travnik, Zvijezda, Vitez),  igrao je još u Kanadi, zatim u Belgiji, Crnoj Gori (gde se okitio titulom šampiona) i Iranu.

-Za svaku zemlju me vežu lepe uspomene. U Iranu mi se rodila kćerka, u Crnoj Gori sam osvojio titulu. Stekao sam širom sveta brojne prijatelje i to je ono na šta sam ponosan. Zadovoljan sam svojom karijerom- istakao je Kokot.

I dalje ističe da ostaje žal za trofejima u dresu Slavije, a najdraži gol je postigao u dresu Željezničara kada je pogodio mrežu mađarskog Ferencvaroša.

-Iako tada nisam bio u klubu, najteže mi je palo ispadanje Slavije iz Premijer lige. Već sam rekao da je ovo moj klub i da sam se uvek vraćao tako da je mi je taj trenutak bio veliko razočarenje. Takođe i ta sezona kad smo se borili za trofeje u BIH i na kraju nismo uspjeli iako smo imali zaista sjajnu atmosferu i odličan tim. Ali pamtim i on lijepe trenutke . Posebno derbije u Ligi BIH gdje smo imali pune tribine. Sigurno želim da i ove mlađe generacije u budućnosti budu u prilici da igraju ligu BIH i da opet ovaj grad živi za Slaviju – istakao je Kokot.

Nakon igračke, trenerska karijera

Zoran Kokot će nakon završetka karijere i dalje ostati u fudbalu.

-Već sam položio B licencu i u nastavku karijere ću se posvetiti trenerskom pozivu. Želim još da napredujem a sigurno je da ću na početku krenuti da radim sa mlađim kategorijama i da želim da im prenesem dio svog iskustva koje sam stekao igrajući u inostranstvu i BIH – istakao je Kokot.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu