Sport

Djevojka Kevina Malkuija OPTUŽILA NAVIJAČE NAPOLIJA ZA RASIZAM

Ešli Rouz, djevojka desnog beka Napolija Kevina Malkuija, optužila je navijače ovog kluba za rasizam.

Djevojka Kevina Malkuija OPTUŽILA NAVIJAČE NAPOLIJA ZA RASIZAM
FOTO: ASHLEYROSEGLAM/INSTAGRAM

Ona je istakla da je u komentarima na instagram profilu dobila niz uvredljivih poruka kada su u pitanju njena boja kože, izgled i kosa.

https://www.instagram.com/p/Bu6swaznjSn/?utm_source=ig_embed

Od dolaska ovdje Napolitanci su odvratni prema meni. Govore da sam ružna, da sam sestra svom momku, jer imamo istu kosu, da moram na dijetu. Upozorili su me da nisam bijela i mršava, da nemam dugu ravnu kosu i figuru kakvu treba da ima “djevojka fudbalera”. Sviđaju mi se moje obline, kosa i koža. Kada vidim vaše komentare sigurna sam da sam ljepša od vas, jer imam ljepšu dušu. Nemam nikakve veze s vama i nije mi stalo do vašeg mišljenja. Prije nego što sam došla ovdje rečeno mi je da Napolitanci imaju reputaciju rasista, nisam željela da vjerujem u to, ali vidim da je to istina (na sreću nisu svi). Poslije svega uvijek je lako vrijeđati ovako putem telefona – poručila je Ešli.

Iz kluba su uputili izvinjenje djevojci njihovog fudbalera i poručili da Napolitanci nisu rasisti.

– Pročitali smo emotivnu poruku Malkuijeve djevojke, koja je dobila rasističke uvrede. Veoma nam je žao. Napolitanci nisu rasisti, ali, naravno postoje i takvi idioti. Osuđujemo njihovo ponašanje. Izvini Ešli – saopšteno je na oficijelnom tviter nalogu Napolija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu