Sport

IZNENADA! Novak Đoković VEČERAS može da izgubi mjesto broj 1 u ATP TRCI!

Novak Đoković bi sutra mogao da izgubi mesto broj 1 u ATP trci.

IZNENADA! Novak Đoković VEČERAS može da izgubi mjesto broj 1 u ATP TRCI!
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Naime, u svakom trenutku ATP pravi dva zasebna rangiranja: jedno je ATP lista ili broj poena osvojenih/odbranjenih u poslednjih 365 dana, a drugo se vezuje za kalendarsku godinu i naziva se ATP trka.

I upravo tu kreće čitava zavrzlama.

Đoković je ove godine osvojio velikih 6725 bodova u ATP trci, dakle 500 više od prvog pratioca Rafaela Nadala. Španac kaska za Novakom, ali bi sve to moglo da se promeni već večeras.

Naime u slučaju da na turniru u Montrealu Nadal stigne do finala (6825 bodova) ili osvoji trofej (7225) preskočio bi Novaka na mestu broj jedan.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rodžers kupa, pošto je prošle noći pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 2:6, 6:1, 6:2.

Branilac titule je upisao 380. pobedu na mastersima posle sat i 57 minuta igre, dan nakon što je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju pobeda na turnirima iz Masters 1.000 serije.

“Bio je ovo meč sa usponima i padovima, ali pozitivan meč za mene. Igram sve bolje i bolje”, rekao je Nadal.

Španac će se za plasman u novo finale boriti s pobednikom meča Roberto Bautista Agut Gael Monfis. Duel španskog i francuskog tenisera prekinut je zbog loših vremenskih uslova na samom početku, već u prvom gemu.

Foto EPA/YOAN VALAT
Foto EPA/YOAN VALAT

U drugom polufinalu snage će odmeriti ruski teniseri Karen Hačanov i Danil Medvedev. Hačanov je u četvrtfinalu pobedio Nijemca Aleksandera Zvereva sa 6:3, 6:3, dok je Medvedev bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 6:3, 6:1.

Dakle, u slučaju da Nadal slavi još jednom preskočio bi Novaka u ovoj trci. Prvi polufinalni susret je zakazan u ponoć između subote i nedelje, pa bi već dva sata kasnije mogla da se promeni situacija.

Ono što je Novaku važnije da se već plasirao na finalni turnir u Londonu.

Ali, na kraju dana pitanje je koliko Novak mari za ovu trku. On u ovom momentu ima 12.415 bodova, gotovo duplo više od Španca (7.925) na značajnijoj listi, pa bi sebi mogao da prepusti ovaj luksuz. Uostalom, lako bi mogao i da povrati prednost na nekom od sledećih turnira.

Švajcarac trenutno ima 310 nedelja na mestu broj jedan, a Novak je trenutno stigao do 261. nedelje. Dakle, manje od godinu dana razlike je između dva velika imena,, pa ukolio sve bude po planu srpskog asa, pa recimo ovako. Kako bi to rekao čuveni Del Boj iz “Mućki”: Sledeće godine u ovo vrijeme…

(sport.blic.rs)

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu