Sport

VODEĆI BEZ MILOSTI Sigurne pobjede Krupe i Rudara

Vodeći timovi Prve lige Republike Srpske ostvarili su sigurne pobjede. Krupa je odigrala veoma efikasan meč i savladala je Podrinje sa 7:3, dok je Rudar Prijedor u derbiju savladao Kozaru.

VODEĆI BEZ MILOSTI Sigurne pobjede Krupe i Rudara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Podrinje je povelo u kanjonu Vrbasa golom Dejana Vučića u četvrtoj minuti, ali je preokret ubrzo uslijedio. Domaći tim je preko Jove Lukića i Mile Filipovića preokrenuo, ali se tu nije zaustavio. Do kraja prvog dijela mreža gostiju je još dva puta zatresla, a u strijelce su se upisali Josip Miketek i Nikola Mandić. U nastavku je Lazar Nikolić pogodio još tri puta, a i gosti su još dva puta bili efikasni.

U derbiju kola Rudar Prijedor je pitanje pobjednika riješio već u prvih 45 minuta. Domaći su rano poveli preko Ognjena Jaćimovića u četvrtoj, a zatim su pogodili i Bojan Burazor u 27, te Dino Kalesić u 29. minuti.

Prvi trijumf ostvario je i Željezničar sport tim, koji je savladao Jedinstvo 2:0 (Igor Kuzmanović, Stefan Kršić ), dok je mnogo uzbuđenja bilo u duelu Tekstilca i Slavije. Na kraju je bio remi 2:2, iako su gosti vodili 2:0, a domaći su do boda došli iz penala koji je pogodio Jolović

Rezultati 5. kola

  • Rudar P. Kozara  3:0 (3:0)
  • Krupa – Podrinje   7:3 (4:1)
  • Tekstilac – Slavija  2:2 (0:2)
  • Željezničar – Jedinstvo 2:0 (1:0)
  • slobodna Alfa Modriča

Plasman: Krupa 13, Rudar Prijedor 13, Tekstilac 5, Kozara 5, Željezničar ST 4, Alfa Modriča 4, Podrinje 4, Jedinstvo 3, Slavija 3.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu