Sport

ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA "Nisam razočaran, Federer me inspiriše"

Novak Đoković je porazom završio Masters u Londonu. Srpski teniser ipak nije bio previše neraspoložen nakon neuspjeha i činjenice da je ostao bez prvog mjesta na kraju godine. Svjestan je da nije odigrao partiju na svom nivou a da se bez toga ne može pobijediti Rodžer Federer.

ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA "Nisam razočaran, Federer me inspiriše"
FOTO EPA/WILL OLIVER

Nakon meča je za švajcarske medije rekao kako ga upravo njegov veliki rival motiviše.

Nisam razočaran. Ovo me motiviše. Mislim, ovo mi pokazuje da je igranje u tim godinama itekako moguće. Imam najveće poštovanje za Rodžera i sve što radi na terenu. Ono što je ostvario tokom svih ovih godina i što sada pokazuje u igri je fenomenalno. Mislim, čovjek je uzor čak i meni iako sam mu rival i iako mi je on jedan od najtežih suparnika. Znate, pogledate njegovu karijeru i šta sada radi i prosto vas inspiriše – rekao je Đoković.

Srpski teniser ističe da je pred njim još mnogo mečeva

– Naravno da je svaki poraz bolan, ali kada igrate protiv najvećih rivala, to daje poseban začin svemu, bilo kada pobijedite ili izgubite. Mi smo profesionalci, a ja sam imao privilegiju da igram ovaj sport na vrhunskom nivou toliko godina. To mi i daje iskustvo da znam kako da prihvatim neke stvari, krenem dalje i tražim nove mogućnosti – zaključio je Đoković.

Novak je istakao da je Federer u Londonu jednostvano bio bolji.

– On je bio bolji u svim aspektima i zaslužio je pobjedu. Fantastično je servirao, dobro se kretao, imao je odličan ritern. Mislim da je sve ispravno uradio. Sa druge strane, ja sam igrao previše neutralno. Nisam mogao da mu pročitam servis. Loše sam odigrao – poručio je Đoković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu