Sport

MRKELA TRAŽI PODRŠKU "Zvezdaši će vrlo brzo vidjeti napredak i u igri i u odnosu prema njoj"

Sportski direktor FK Crvena zvezda Mitar Mrkela, poslije debakla protiv Bajerna u Ligi šampiona 0:6, izjavio je da je evidentno da postoje problemi i da su korekcije potrebne, ali i da je u kriznom trenutku neophodno pružiti podršku treneru Vladanu Milojeviću i igračima.

MRKELA TRAŽI PODRŠKU "Zvezdaši će vrlo brzo vidjeti napredak i u igri i u odnosu prema njoj"
FOTO Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

Ovaj poraz je sigurno teško pao svima nama, pokazao nam je jasno da su korekcije potrebne. Svjesni smo da postoje greške koje treba ispraviti u što kraćem roku. Ali ono što želim prvo da učinim kao sportski direktor jeste da pružim maksimalnu podršku našem treneru, stručnom štabu i igračima koji su nas i doveli do toga da igramo sa Bajernom. Mislim da javnost u ovom času ne smije da zaboravi šta je sve Milojević učinio za Zvezdu u posljednje dvije godine, koliko toga je donio i što je važnije koliko može da donese klubu u perodu pred nama – izjavio je Mrkela za klupski sajt.

Prema njegovim riječima, u klubu nisu uljuljkani prethodnim uspjesima i svjesni su da konstruktivna kritika može donijeti rezultat.

– Igračima je neophodno pružiti podršku u ovakvim momentima jer svaka ekipa ima svoje krizne periode. Milojević zna kako da izvdigne ekipu, a igrači kako da na pravi način reaguju. Naš cilj prie početka sezone je bio osvajanje titule i igranje jedne od grupnih faza evropskih takmičenja. Mi smo na tom putu, jer igramo Ligu šampiona i prvi smo u Superligi – dodao je Mrkela.

Kako je naveo, problemi postoje, a Zvezda je uvijek znala kako da oni budu prevaziđeni.

– Zvezdaši će vrlo brzo vidjeti napredak i u igri i u odnosu prema njoj samo ih molim da podrže trenera i igrače jer je njima sada to najpotrebnije. Želimo da sačuvamo prednost na tabeli ili je uvećamo i pokušaćemo da obezbijedimo proljeće u Evropi. Ja ih uvjeravam da neće sve ostati na priči – najavljuje određene korake Mrkela.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu