Sport

"KAKO JOKIĆ TO VIDI" Ni sjajne asistencije srpkog asa nisu pomogle Denveru u Vašingtonu

“Teška noć za našu odbranu”, tim riječima je Denver na društvenim mrežama opisao gostovanje Vašingtonu na kom je poražen rezultatom 128:114. Čarobnjaci iz glavnog grada SAD zahvaljujući dva rekordera koja su sa klupe dominirala, došli su do 11 pobede u sezoni.

"KAKO JOKIĆ TO VIDI" Ni sjajne asistencije srpkog asa nisu pomogle Denveru u Vašingtonu
FOTO: TANJUG/AP

Nakon početnog odmjeravanja snaga, Vašington je već sredinom prve četvrtine uspeo da se odlijepi i stigne do dvocifrene razlike. A nakon što su prvu dionicu rešili u svoju korist sa 12 razlike, domaći igrači predvođeni rezervistom Išom Smitom, u drugoj i trećoj četvrtini naišli su na mnogo jači otpor Denvera.

Nakon tri dionice, Vašington je imao prednost, ali je ona prepolovljena na šest poena, pa je Denver i te kako imao šanse da jakom četvrtom četvrtinom dođe i do preokreta. Međutim, to se nije desilo.

Iako su gosti na startu poslednjeg dijela igre stigli i do prednosti (99:101), nastavak je odigran izuzetno loše. Vašington je od tog momenta pa do kraja utakmice imao fantastičan period u kojem je protivnika nadigrao rezultatom 29:13 i tako stigao do pobjede protiv favorita.

Srpski centar, Nikola Jokić, iako je stigao do dabl-dabl učinka nije odigrao najbolji meč, ali je uspio da podijeli nove asistencije koje će se prepričavati u Americi.

Jednu takva opisana je pitanjem: “Kako je on ovo vidio?!”.

Jokić je utakmicu završio sa 14 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Iz igre je pogodio četiri od 10 šuteva, a za 30 minuta koliko je proveo na terenu, Denver i Vašington su postigli isti broj poena.

Zanimljivo je da u toj statističkoj kategoriji nijedan starter Denvera nije u minusu. Džamal Marej je odigrao bez konkurencije najbolju utakmicu u poraženom sastavu. Upisao je 39 poena i četiri asistencije.

Iks faktori za domaćina na ovom meču bili su rezervisti, koji su potpuno preuzeli stvar u svoje ruke. Iš Smit je sa 32 poena postavio novi lični rekord. Tom učinku dodao je osam asistencija i po tri ukradene lopte i skoka. Još jedan rekorder kod Čarobnjaka je Troj Braun Džunior koji je pored 25 poena ostvario i najveći broj skokova na meču u dosadašnjoj karijeri 14.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu