Sport

"ANTIĆU VRATI PARE" Makedonski šampion prijeti bivšem košarkašu Zvezde

Bivši košarkaš Crvene zvezde Pero Antić koji obavlja funkciju predsjednika Košarkaškog saveza Makedonije našao se na udaru MZT zbog odluka koje su donesene u toku pandemije korona virusa.

"ANTIĆU VRATI PARE" Makedonski šampion prijeti bivšem košarkašu Zvezde
FOTO S. PASALIC

Nakon odluke Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije da ne dodijeli titulu šampiona na osnovu stanja na tabeli prije prekida zbog pandemije korona virusa, skopski MZT je nastavio sukob sa prvim čovjekom ove organizacije, Perom Antićem.

Naime, iz ovog kluba zahtijevaju da im se u roku od tri dana na račun uplati 17.000 evra, a riječ je o novcu koji je MZT od početka sezone uplaćivao na račun krovne organizacije tamošnje košarke. U suprotnom, najavili su da će podnijeti krivičnu prijavu protiv bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Fenerbahčea i Atlante.

MZT Skoplje Aerodrom želi da obavijesti javnost da ostaje dosljedan svojim naporima izraženim u periodu kada su čelnici Košarkaškog saveza Sjeverne Makedonije (KFM) učinili sve što mogu kako bi otkazali sezonu bez proglašenja šampiona, tako da smo zvanično poslali smo pismo košarkaškoj kući tražeći sav novac koji smo uplatili na njihov račun od početka do kraja prvenstva, navodi se u saopštenju MZT.

Pravni zastupnici kluba smatraju da je odluka o otkazivanju sezone naškodila MZT i svim ostalim klubovima.

– Uplatili smo 1,06 miliona denara (preko 17.000 evra) KFM i sada tražimo da nam Pero Antić i njegovi saradnici vrate novac u roku od tri dana. Ukoliko nam ga ne vrate, bićemo primorani da podnesemo tužbe zbog krivičnog djela prevare i zloupotrebe službene dužnosti – zaključuje se.

Podsjetimo, MZT bi u narednoj sezoni, posle dve godine mogao da se vrati u ABA ligu i to za zelenim stolom. Naime, Primorskoj je ostavljen rok do 1. jula da pruži garancije da može da igra u najjačem regionalnom takmičenju. Ukoliko ne uspije, vratiće se u ABA 2 ligu, a njeno mjesto zauzeće trećeplasirani tim drugoligaškog karavana, upravo MZT iz Skoplja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu