Sport

VARDA SAD KATEGORIČAN Pogriješio sam što nisam prešao u Zvezdu

Kori Volden je prešao iz Partizana u Crvenu zvezdu, a Nemanja Dangubić, koji je dugo nosio dres crveno-bijelih, stigao u tabor crno-bijelih.

VARDA SAD KATEGORIČAN Pogriješio sam što nisam prešao u Zvezdu
FOTO OLIVER WEIKEN/EPA

Nekadašnji košarkaš Partizana Ratko Varda za Jutjub kanal „Sport and Tech“ naglasio da su takve stvari među profesionalcima normalna stvar i da navijači nemaju razloga da se ljute.

To je normalna stvar. U profesionalnom svetu, pogotovo igrača koji nisu sa ovih prostora koji ne razumiju rivalstvo Zvezde i Partizana, njima je to svejedno. Možemo mi koji smo navijači da pričamo on je ispao ovo ili ono, ali on radi kao profesionalac, rekao je Varda za „Sport and Tech“.

Bivši reprezentativac BiH je imao ponudu Crvene zvezde 2011. godine, ali je tada prešao u Olimpiju. Sada misli da je donio pogrešnu odluku.

– Sa ove tačke, napravio sam veliku grešku. Imao sam opciju da dođem kada je Svetislav Pešić došao u Zvezdu. Išao sam na razgovore, sve smo se dogovorili, ali je bila jedna stvar – ako Olimpija ne pošalje taj dan ugovor, idem u Zvezdu. Olimpija je poslala ugovor i tada sam gledao kao Partizanovac i razmišljao da je možda bolje da idem u Olimpiju da ne bi bilo problema. Nadao sam se da ću jednog dana imati priliku da završim karijeru u Partizanu, ali to se nije desilo. Od tog odbijanja Karija moja karijera je krenula da ide ka dole. Olimpija se raspala zbog novca, pukla mi je i tetiva u Radničkom… U svijetu sporta imaš emocije ukoliko si domaći igrač, ali od stranca da očekuješ da bude lojalan – teško, dodao je Varda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu