Sport

EPILOG NEODIGRANOG MEČA Juventusu pobjeda službenim rezultatom, Napoliju ODUZET BOD

Novi korona udarac za italijanski fudbal, desilo se nešto do sada neviđeno u Seriji A - Juventusu je dodijeljena pobjeda službenim rezultatom (3:0) za neodigrani meč sa Napolijem, a klubu iz grada podno Vezuva je oduzet bod zbog neodigravanja utakmice u Torinu.

EPILOG NEODIGRANOG MEČA Juventusu pobjeda službenim rezultatom, Napoliju ODUZET BOD
FOTO: ALESSANDRO DI MARCO/EPA

Podsjetimo, 4. oktobra ova dva velikana trebalo je da se sastanu, ali su Napolitanci saopštili da im nije bilo moguće da putuju zbog Covid-19 restrikcija što Disciplinska komisija lige to nije usvojila, pa je donijela pomenute odluke, prenosi Blicsport.

Naime, uoči utakmice u Torinu, Napoli je saopštio da mu lokalne medicinske vlasti nisu dozvolile putovanje nakon što su igrači Pjotr Zjelniski i Elif Elmas, kao i jedan zaposleni u klubu, bili pozitivni na korona virus, a i pored toga Serija A je naložila da se meč odigra.

Pravni zastupnik Napolitanaca, Matija Grasani, istakao je tada da bi klub “napravio krivični prekršaj” da je krenuo na 500 kilometara dug put u tom trenutku.

FOTO:
FOTO:

Ipak, rukovodstvo lige je saopštilo da nisu ispunjeni uslovi za odlaganje meča iz “korona razloga”, a onda je to danas potvrdila i Disciplinska komisija.

Zjelniski i Elmas su bili pozitivni na SARS-CoV-2 nakon što je Napoli pobijedio Đenovu u prethodnom kolu sa 6:0, a poslije tog meča Đenova je saopštila da se korona raširila po cijelom klubu – čak 17 njenih igrača i pet zaposlenih bili su inficirani novim virusom.

Na tabeli Serije A vode Atalanta i Milan sa po devet bodova, Juventus dijeli treće mjesto sa Sasuolom i Interom koji takođe imaju po sedam, dok je Napoli pao na osmu poziciju sa pet bodova, a na šest su ostali Verona i Benevento.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu