Sport

SRUŠEN ŠAMPION Bajić: Ponosan sam na igrače, mogli smo meč i mirnije da završimo

Igokea je još jednom pokazala kakav je sjajan tim. U Španiji su savladali aktuelnog šampiona FIBA takmičenja Burgos iako su praktično na parket došli nakon dugog i iscrpljujućeg puta.

SRUŠEN ŠAMPION Bajić: Ponosan sam na igrače, mogli smo meč i mirnije da završimo
FOTO: FIBA

Kapiten Marko Jošilo je ponosan na saigrače.

– Bila je veoma teška utakmica. Burgos je zaista sjajan tim odigrali smo dobro svih 40 minuta i ponosan sam na saigrače. Bili smo hrabri, borbeni do kraja i drago mi je što smo pobijedili – istakao je Jošilo.

Trener Dragan bajić je čestitao svojim igračima i stručnom štabu na velikoj pobjedi i ponovio da je ekipa prije dva dana igrala meč, a zatim doputovala u Španiju.

– Rekao sam igračima da je velika privilegija da igramo protiv ekipe kao što je Burgos, da je to tim polufinalista španskog prvenstva, šampion FIBA lige šampiona i svjetski prvak. Nema puno igrača i trenera tu privilegiju. Otvaranje nije bilo nabolje, trebalo je vremena da igrači uđu u ritam. Nismo bili svježi zbog puta. Kako je vrijeme odmicalo mi smo igrali onako kako smo željeli i uspostavili mo naš sistem. Posebno zadovoljan sam odbranom u prvom poluvremenu. Velika je stvar kad spustite Burgos na 33 poena – rekao je Bajić.

Igokea je mogla i ranije da prelomi meč jer su u finišu prokockali šest poena viška.

– Mogli smo završnicu da mirnije privedemo kraju, došlo je do pada koncentracije, ali ništa ne mogu da zamjerim svojim momcima jer oni daju maksimum u svakom meču . Umor je razlog grešaka i pad koncentracije, sigurno da nas je stigao. Mislim da smo na kraju ipak zasluženo pobijedili i da ćemo pokušati da se odmorimo i spremimo se za naredni meč. Hvala domainu na divnom gostoprimstvu – dodao je Bajić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu