Košarka

Aleksa Avramović na pragu Pariza: Novi evroligaš zainteresovan i za srpskog trenera

O odlasku Alekse Avramovića iz Partizana se šuška već neko vrijeme. Dubai se pominjao kao potencijalni klub, a sada su se pojavile vijesti da je to ipak novi evroligaš Pariz. Prema saznanjima, taj posao nije završen i zavisi od toga kako će se odvijati situacija sa trenerom.

Aleksa Avramović na pragu Pariza: Novi evroligaš zainteresovan i za srpskog trenera
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Avramović ima ugovor sa Partizanom još godinu dana, ali su sve prilike da će klub napustiti ovog ljeta, a vidjećemo kako će biti dogovoreni uslovi raskida.

Među prvima je u redu za njega Pariz, novi tim u Evroligi. Međutim, ova situacija nije jednosmjerna, odnosno zavisi od toga ko će voditi ekipu.

Kako saznaje Sportal, ideja je da klupu preuzme Petar Božić, a ukoliko se to dogodi, može se očekivati da i Aleksa Avramović pojača njihove redove.

Pročitajte još

Njegov prosječan učinak u Evroligi je bio deset poena, 1,8 skokova i isto toliko asistencija.

Što se Božića tiče, imao je izuzetno dobru sezonu u Londonu, sa kojim je dogurao do polufinala Evrokupa i šampionske titule u Engleskoj.

Željko Obradović je krenuo sa remontom tima, pa se već rastao za Zekoj Ledejom i Kevinom Panterom, dok je za sada objavljeno da je dogovorena saradnja sa  Vanjom Marinkovićem, Ifeom Lundbergom i Frenkom Nilikinom.

Pominjano je i ime Arijana Lakića, ali klub nije zvanično potvrdio da se do realizacije došlo.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu