Ostalo

APSOLUTNA DOMINACIJA Bilećanka vrhunskim partijama najavila odlčnu godinu

Na prvom meču na domaćoj sceni postigla je 18 poena protiv Turkiš Erlajnza. Četiri dana kasnije protiv Vašaša je upisala deset više... Sa 28 poena Tijana Bošković je večeras bila najzaslužnija za premijernu evropsku pobjedu Ezačibašija u 2024. godini - 3:1 (25:15, 25:16, 20:25, 25:22).

APSOLUTNA DOMINACIJA Bilećanka vrhunskim partijama najavila odlčnu godinu
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

Biće ovo još jedna njena moćna godina. Kao i svaka prije, kao i svaka poslije dok god se bude bavila ovim sportom.

Motivisani rival je uspio da otkine set aktuelnom svjetskom klupskom šampionu, ali to je bilo sve od domaćeg sastava. U četvrtom periodu su Tijana Bošković i Irina Voronkova uradile sve kako bi se utakmica završila u najkraćem mogućem roku.

Pročitajte još

Pokazao je i ovaj duel da Tijana ne može da igra sama – odbojka je timski sport i jasno je da joj pomoć saigračica potrebna. Upravo u trećem setu koji je Ezačibaši izgubio igrala je samo ona – postigla je deset poena, ali takav učinak nije bio dovoljan da se stavi tačka na obračun.

U četvrtom periodu Boškovićeva je postigla devet, Voronkova osam, a Aleksa Grej pet. Njih tri su završile posao i donijele sva tri boda.

Sve ukupno srpska reprezentativka je upisala 28 poena. Imala je napadački učinak 46-25 (54 odsto) i tri bloka. U prva dva seta je dizač Naz Ajdemir nije previše koristila, ali kad je meč postao neizvjestan i broj lopti ka njenoj zoni se povećao, piše Mocart sport.

Kad je druga Srpkinja u pitanju – učinak je bio jednocifren. Skupila je Jovana Stevanović četiri poena za četiri seta (napad 9-3, 33 odsto, jedan blok). Tijanu su najbolje pratile Irina Voronkova i Aleksa Grej sa po 14 poena.

U grupi B prvu poziciju drži Skandići, koji je večeras zabilježio petu pobjedu protiv Marice Plovdiv – 3:0. Maja Ognjenović na tom meču nije ulazila u igru, čuvala se za narednu nedelju i derbi sa Ezačibašijem (skor 4-1).

Upravo će taj duel odlučiti ko će direktno u četvrtfinale sa prve pozicije, a ko će igrati plej-of. Marica i Vašaš boriće se međusobno za treće mjesto i plasman u četvrtfinale CEV Kupa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije