Ostalo

"BiH čeka na tu medalju gotovo 25 godina" Lana Pudar najavila velike ciljeve i zlatno odličje na Olimpijskim igrama

Lana Pudar, najbolja plivačica BiH, govorila je za zvaničnu stranicu plivačke federacije i tom prilikom je istakla da joj je cilj osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Lana Pudar
FOTO: ANGELO CARCONI/EPA

Povod za razgovor Lane za zvaničnu stranicu je bio nastup na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u rumunskom Otopeniju, koji se održava od 5. do 10. decembra 2024. godine.

– Ja sam prva iz BiH sa evropskom medaljom i koja se plasirala na Svjetski kup što znači mnogo za mene, ali i za moju državu. Moj cilj je da osvojim olimpijsku medalju i to ne bilo kakvu nego zlatnu sljedeće godine u Parizu, jer moja BiH čeka na tu medalju gotovo 25 godina, pa bi osvajanje medalje bilo nešto ogromno i istorijski značajno za moju zemlju – kazala je Pudar, pa dodala:

– Volim plivanje od prvog dana kada su treneri vidjeli da posjedujem talenat, odmah sam počela trenirati i takmičiti se u mom klubu. Kad sam imala deset godina, razmišljala sam o plivanju kao o poslu, a sa kojim ću se baviti jer sam počela obarati rekorde u različitim starosnim grupama, što je bila velika stvar za mene, te sam počela da se vidim u profesionalnom plivanju – prisjeća se mostarska sirena.

Ona je potom istakla da je ponosna na to šta je do sada ostvarila u svojoj karijeri, te je dodala kako je svi u BiH vole, što je za nju, kako kaže, velika stvar.

Pročitajte još

– Ponosna sam na to šta sam ostvarila i svi u mojoj državi me vole tako da je to zaista velika stvar. Zaista volim kada mi mala djeca priđu i kažu da sam njihov idol te da žele biti kao ja. Osjetim veliku podršku i to me motiviše – poručila je Pudar.

Podsjetimo, Lana je do sada u ovoj godini nastupila na Evropskom juniorskom prvenstvu u Beogradu, Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, ali i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Izraelu, kao i na Svjetskom kupu u Budimpešti, a sada joj slijedi nastup u Rumuniji i to na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, prenosi Oslobođenje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije