Tenis

Bivši Novakov menadžer ima novi posao: Evo kojeg tenisera će sada zastupati Edoardo Artaldi

Edoardo Artaldi, bivši menadžer Novaka Đokovića sa kojim se rastao prošle godine nakon US Opena, novi je menadžer Lorenca Musetija, 21-godišnjeg Italijana. Tako tvrde italijanski mediji koji izvještavaju sa turnira u Dohi.

Bivši Novakov menadžer ima novi posao: Evo kojeg tenisera će sada zastupati Edoardo Artaldi
FOTO: KIERAN GALVIN/EPA

Odmah poslije US Opena, strani mediji su prenijeli informaciju da su Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro napustili štab Novaka Đokovića i da više ne sarađuju sa njim. Italijanski stručnjaci su 15 godina brinuli o karijeri najboljeg tenisera svijeta, ali su odlučili da prekinu saradnju. Nije bilo teških riječi, nije bilo nikakvih skandala, Nole se oglasio na Instagramu u postu u kojem se zahvalio Edoardu i Eleni na saradnji.

– Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem napred. Biće potrebni mjeseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve – napisao je Srbin na društvenim mrežama prošle godine.

Od tada niko više nije pominjao Artaldija i Elenu Kapelaro, niti su se oni oglašavali u javnosti (vjerovatno su i potpisali ugovor u kojem se obavezuju da neće iznositi podatke vezane za saradnju sa Novakom), ali italijanski novinari koji izvještavaju sa turnira u Dohi, otkrili su da je novi menadžer 21-godišnjeg Lorenca Musetija, upravo Edoardo Artaldi.

Pročitajte još

Nakon što je raskinuo saradnju sa Novakom, Artaldi je postao član IMG-a, a kako je Museti član ove Akademije, onda je Artaldi zadužen za njegovu karijeru. On će se više baviti poslovima vezanim za biznis plan Musetija, nego za odnose sa medijima, prenosi Sportal.

Ono što je i dalje nepoznanica je da li je Elena Kapelaro priključena Musetijevom timu ili ne. Podsjetimo, Lorenco je trenutno 26. teniser svijeta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu