Fudbal

Borac, Sloga i Radnik postali partneri sa Vojvodinom: FSS donirao Fudbalskom savezu Republike Srpske 500.000 evra

Fudbalski savez Srbije uručio je vaučer od 500.000 evra Fudbalskom savezu Republike Srpske za izgradnju terena sa vještačkom travom na svečanosti u Sportskom centru Vujadin Boškov u Novom Sadu u okviru Svesrpskog sabora.

FK Vojvodina branislav nedimović
FOTO: FK VOJVODINA

Ujedno, potpisani su sporazumi o saradnji Vojvodine sa Borcem iz Banja Luke, Radnikom iz Bijeljine i Slogom iz Doboja.

Potpredsjednik FSS Branislav Nedimović istakao je da je saradnja dva saveza velika stvar za srpski fudbal.

Pročitajte još

– Zadovoljstvo mi je da u najljepšem fudbalskom centru na prostoru Srbije možemo da budemo gosti domaćini Vojvodine. U kancelariji kod gospodina Zbiljića video sam sliku šampionske Vojvodine sa Borčevog stadiona, to je dokaz da ovo prijateljstvo dugo traje. Velika stvar za nas i fudbal, ozbiljna saradnja između dva saveza, a naročito u prethodne dvije godine – rekao je Nedimović.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Dejan Lukendić zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije.

– Ovo je značajno za Fudbalski savez Republike Srpske u sklopu projekta devet terena. Mi kuburimo sa infrastrukturom, a kada završimo ovaj projekat imaćemo 15 terena sa vještačkom travom. Ova pomoć je veoma značajna i to je veliki iskorak za nas – rekao je Lukendić.

Prema riječima predsjednika Skupštine Fudbalskog kluba Borac Stojana Malbašića, fokus klubova je na radu u omladinskoj školi.

– Zahvalio bih se FK Vojvodina na organizovanju ovog potpisa o jednoj dugoročnoj saradnji. To nije počelo juče, traje već dugo godina, saradnja je i sa navijačke strane i u funkcionisanju kluba što se tiče igrača i mlađih kategorija i u prethodnom i u narednom periodu – kazao je Malbašić, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu