Fudbal

Bufon RAZOČARAN IGROM Azura: Mislili smo da vrijedimo 9, a ne znamo ni da li smo za 4 boda

Hrvatska i Italija igraju ključnu utakmicu za prolazak grupe u ponedjeljak od 21 sat u Lajpcigu.

Đanluiđi Bufon
FOTO: DANIEL DAL ZENNARO/EPA

Španija poslije dva kola ima šest, Italija tri, a Hrvatska i Albanija po jedan bod.

Sa pobjedom protiv Italije u ponedjeljak, Hrvatska bi gotovo sigurno bila druga. Jedino što bi moglo da poremeti njen plan je Albanija, ako savlada Španiju. Između te dvije reprezentacije tada bi odlučivala gol-razlika, a Albanija je trenutno bolja za dva gola.

Poslije trijumfa protiv Albanije u prvom kolu, Italija je razočarala u duelu sa Španijom, a poraz od samo 1:0 vara s obzirom na viđeno. „Furija“ je sa nekoliko komada mogla da deklasira Azure, čiji je golman Donaruma bio ubjedljivo najbolji, piše Sportal.

Đanluiđi Bufon, svjetski šampion sa Italijom i član stručnog štaba Azura, prokomentarisao je stanje u reprezentaciji poslije Španije i prije Hrvatske na Euru.

– Protiv Španije smo dobili povratnu informaciju koju nismo očekivali. Izgubili smo fokus, nije bilo brzine kao protiv Albanije. Mislili smo da smo na visokom nivou, ali nam je Španija pokazala da to nije baš tako. Otvorili su nam oči. Nakon Albanije, mislili smo da možemo da osvojimo svih devet bodova u grupi. Prevarili smo se, jer je sada pitanje da li vrijedimo četiri boda. Bili smo dovoljno dobri da od Albanaca „napravimo“ tim koji izgleda kao da dolaze iz nižeg ranga, a u nedjelju je neko mogao da misli isto o nama – iskreno će Bufon.

Pročitajte još

Italija se suočava sa Hrvatskom u utakmici u kojoj bi svaki pogrešan korak mogao biti veoma skup. – Ne smije biti straha od Hrvatske. Normalno je da ste nervozni kada stupite na travnjak radi zagrijavanja. Poslije mora da bude samo zabava, jer imamo priliku da pokažemo talenat. Španci imaju malo više talenta od Hrvata, ali u principu je sve veoma slično. Biće to utakmica potpuno drugačijeg ritma. Moramo da odigramo najbolje što možemo i da budemo svjesni da smo zreli za dobre rezultate. Straha ne smije biti; ko je u grču mora ga savladati. Poslije ovog sa Španijom, moramo da povratimo samopouzdanje i generalno da pronađemo sebe. Uvjeren sam da ćemo igrati potpuno drugačiju utakmicu i da ćemo nakon nje razgovarati na potpuno drugačiji način – istakao je Bufon.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu