Fudbal

Crvena zvezda počela pripreme, Milojević obavio prozivku "Koliko ja znam Borjan ima ugovor sa Slovanom, vidjećemo da li će biti odlazaka"

Fudbaleri Crvene zvezde su spremni za početak priprema, gdje će faliti i određeni broj igrača, koji su opravdano odsutni. Pred prvi dio priprema na Zlatiboru se prisutnima obratio i Vladan Milojević, trener crveno-bijelih.

Crvena zvezda počela pripreme, Milojević obavio prozivku "Koliko ja znam Borjan ima ugovor sa Slovanom, vidjećemo da li će biti odlazaka"
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

On je obavio prozivku, našli su se mnogi fudbaleri, dobar dio i mladih, koji će nadomjestiti one sa reprezentacijom.

– Pa dobro, ne razmišljam u tom pravcu, imali smo ovo vreme, nekih 20-ak dana da se odmorimo, mislim da smo zaslužili ovaj odmor i igrači koji su sa reprezentacijom i imaćemo kašnjenje, jer su imali obaveze prema reprezentacijama, imamo i sad one koji su sa našom reprezentacijom. Nadam se da ćemo ih imati što kasnije, da prođemo grupu, biće mi jako drugo iako me remeti da izguraju što dalje mogu. Što se tiče prvenstva, ovakva situacija je da 20. jula krećemo prvenstvo, igramo plej-of koji je daleko, ne razmišljamo, šta je bitno da sam video danas svoje igrače i evo na lekarskim pregledima se svi nalaze u jako dobrom stanju fizičkom, nećemo imati prostora za rad, moramo spakovati u četiri nedjelje, donosno mjesec dana, počinje prvenstvo, počinjemo od nule, sve sam pominjao.

– Sve što je bio do prije 20 dana je bilo u arhivu, imamo ciljeve, nadanja, želje, nadam se da ćemo odraditi pripreme na najbolji mogući način i ono što je najbitnije je da budemo bez povrede i očekujem igrače koji će da se priključe, da što prije budu zdravi i orni, spremni da možemo da odgovorimo na prvu utakmicu u prvenstvu.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Da li ste se čuli sa igračima?

– Znate kako, nisam se čuo, iskreno, oni su sa reprezentacijom, treba da imaju koncentraciju, da budu spremni, pričali smo šta treba da rade prije nego odu. U svakom slučaju, vodimo računa o njima, gledamo pratimo, bez obzira na to što su naša trojica tamo, svi su naši, igraju za grb, za zemlju. Želim sve najbolje i još jednom ponavljam da doguraju što dalje.

Kako ste zadovoljni prelaznim rokom?

– Možemo da pričamo o igračima koji su došli, sve ostalo dok klub ne objavi… Naš sportski sektor dosta dobro radi, ovo nije samo prelazni rok koji je samo počeo, zvanično i nije počeo. Vidjećemo. Dalsio… Reagovali smo brzo, pomoći će nam svakako i karakterno, ljudskim. Jedan igrča koji je odrastao u Portugaliji, prošao je školu Benfike, s druge strane, reagovali smo brzo i hvala klubu, jer je i finansijski bez obeštećenja i danas je jako teško naći dobrog igrača koji je bez obeštećenja i mislim da će nam pomoći. A za ostale, da bih pričao o nekima koji se pominju, dok god ne bude zvanično, dobili potvrdu da je igrač Crvene zvezde.

Svježa krv Zvezdi?

– U svim regijama treba, imamo dosta, neminovno je da u Zvezdi živimo, od čega se prati, kako Zvezda funkcioniše od kojih sredstava, tako da… Na moju žalost i na žalost svih nas, jako je teško, vi morate da formirate novu ekipu, uvijek su interesantni najbolji igrači. Ja bih volio da biram koji mogu da prodaju, za koga imate ponudu, klub mora da živi i dosta dobro funkcionišemo. Svaki dobar igrač je dobrodošao u svim linijama treba imati krv. Ne samo dovođenjem igrača, našim mladim igračima iz akademije, uvijek je potrebno, tako da… Vidjećemo u kojoj mjeri i brojčano koliko da bude.

Goh i Hvang
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Da li postoji šansa da ostane In Beom Hvang u klubu?

– Ne bih da pričam o nečemu što se nije desilo, Hvang je naš igrač, veliki je profesionalac sad je tu, ja računam, sve što će biti… U ovom trenutku računam najozbiljnije i čekam da se vrati.

Pročitajte još

Na kraju, dotakao se i toga da nema Milana Borjana?

– Milan Borjan, koliko sam dobio informaciju ima ugovor sa Slovanom, videćemo sa klubom šta će tu biti.

Da li ste stavili “veto” na nečiji odlazak, da li ste pričali sa upravom?

– Rekao sam upravi kluba, to je nešto između nas, znaju oni to. Razgovarali smo – zaključio je trener Zvezde.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu