Fudbal

"Djeca ne snose bilo kakvu odgovornost" Legendarni Nijemac glasao za povrtak Rusa u UEFA takmičenja (FOTO)

Legenda njemačkog fudbala i dugogodišnji čelnik Bajerna Karl-Hajnc Rumenige smatra da dječacima i djevojčicama iz Rusije treba dozvoliti da se takmiče pod okriljem UEFA.

Karl Hajnc Rumenige
FOTO: SEDAT SUNA/EPA

Prije nekoliko dana, zvanični Nion donio je odluku da muške i ženske selekcije ruskih fudbalskih reprezentacija budu uključene u takmičenje UEFA.

Pročitajte još

Tu odluku prvo su kritikovali Ukrajinci, a odmah su ih podržali Englezi sa izjavom da će bojkotovati sva takmičenja gdje igraju Rusi. Njima su se ubrzo pridružili Poljaci, Danci, Šveđani, Letonci i Litvanci, a poslije nekoliko dana i Norvežani.

UEFA ima 55 članica i čini se da će izgurati svoju odluku do kraja, uprkos najavljenom bojkotu od osam federacija. Karl-Hajnc Rumenige je rekao da je glasao za prijem ruskih omladinskih selekcija na međunarodne turnire.

Učinio je to još jedan čelnik FS Njemačke Hans-Joahim Vacke, objavio je Kurir.

– Djeca ne snose bilo kakvu odgovornost za ovaj sukob i ne bi trebalo da budu predmet dodatnog kažnjavanja. Zato sam glasao “za”. Da im se dozvoli da ponovo igraju – rekao je član Izvršnog komiteta UEFA Karl-Hajnc Rumenige, prenosi Bild.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu