Ostalo

(FOTO) Djeca su najveće bogatstvo: Da li znate ko su sportisti koji imaju najviše djece

Djeca su naše najveće bogatstvo, ali da li ste se zapitali ikada koji su to sportisti koji imaju najviše potomaka?

(FOTO) Djeca su najveće bogatstvo: Da li znate ko su sportisti koji imaju najviše djece
FOTO: MARIO GUZMAN/EPA

Brojni vrhunski sportisti su tokom karijera zaradili milione i milione evra, a veliki je broj njih koji mogu da se pohvale i sa dosta djece.

Da li ste ikada razmišljali ko su ti sportisti koji imaju najviše djece? E pa mi smo malo zagrebali po podacima koji su dostupni i došli smo do podatka da najviše djece ima legendardni brazilski fudbaler Garinča.

Prema podacima koji se mogu pronaći na više mjesta Garinča je imao čak 14 potomaka. Bio je poznat i po tome što je imao djecu i sa nekim lokalnim djevojkama, ne samo sa suprugom. Uz to preminuo je 1983. godine u 49 godini života, a preranoj smrti je najviše kumovao njegov problem sa alkoholom.

Nije sam na vrhu

Nije Garinča jedini koji je imao 14 potomaka. Rame uz rame sa njim stoji i legendarni košarkaš Kalvin Marfi. Prema podacima koji se mogu pronaći on djecu ima sa devet različitih žena. Od 1970. do 1983. je igrao u NBA ligi za San Dijego, današnji Hjuston. Bio je Ol-star igrač, a karijeru je završio sa 17,9 poena po meču.

Na pojedinim portalima se može pronaći podatak da je bio povezan sa raznim aferama, čak se spominjalo i seksulano zlostavljanje djece, ali su sve optužbe odbačene zbog nedostatka dokaza.

Navodno je imao i dosta afera dok je bio u braku.

Svi sinovi se zovu Džordž

Odmah iza pomenutog tandema je legendarni bokser Džordž Forman. Njegova karijera i životni put poznati su svima koji vole boks, a vjerovatno su mnogi i znali da ima 12 potomaka.

Ono što je posebno zanimljivo kod njega jeste da je svim sinovima dao svoje ime Džordž. Ima pet sinova i sedam kćerki.

Poznata je njegova rečenica.

– Svim sinovima sam dao ime Džordž kako bi uvijek imali nešto zajedničko. Rekao sam im, ako jedan od nas ide gore idemo svi sa njim, ali ako isto tako ako jedan od nas potone svi padamo zajedno sa njim – rekao je on.

Još jedan bokser u vrhu

Da je bokseri imaju dosta djece potvrdio je i primjer Evandera Holifilda koji ima 11 potomaka. On je djecu dobio sa šest različitih žena. Zanimljivo je i to da svakome od njih 11 ime počinje sa “E”.

Tokom karijere je zaradio više od 150 miliona funti, ali je ujedno bio i poznat po tome što duguje dosta novca na ime alimentacije. Ta priča je bila aktivna prije više od decenije.

Pročitajte još

Zbog problema za kockanjem i time što je morao da plati veliki novac za alimentacije na kraju je i bankrotirao.

Top pet zatvara NFL zvijezda

Među pet sportista sa najviše djece je i NFL zvijezda Trevis Henri koji takođe ima 11 potomaka, ali sa 10 različitih žena.

Unazad nekoliko godina se pisalo da ga izdržavanje djece košta 150.000 funti mjesečno.

Ono što je zanimljivo u braku je bio samo sa jednom ženom, dok se sa još jednom vjerio ali se nikada nisu vjenčali.

Ko je još na listi

Na listi poznatih sportista koji su se dosta puta ostvarili kao roditelji su još Mohame Ali (devet), Majk Tajson (osam), Oskar de la Hoja (šest), Kristijano Ronaldo (pet)…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije