Ostalo

Dostignuća vrijedna divljenja i poštovanja: Godina iz snova i veliki uspjeh za Lanu Pudar

Lana Pudar je nakon osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u disciplini 200 metara delfin, "za dlaku" ostala bez novog finala na duplo kraćoj dionici.

Dostignuća vrijedna divljenja i poštovanja: Godina iz snova i veliki uspjeh za Lanu Pudar
FOTO: ANGELO CARCONI/EPA

Mostarka je osvojila deveto mjesto u polufinalu te joj je mjesto među najboljih osam izmaklo za stotinku.

Ipak, najbolja plivačica BiH je ove godine ostvarila sjajne rezultate.

Lana je u 2023. godini učestvovala na šest velikih takmičenja: Evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu, Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki, Svjetsko juniorsko prvenstvo u Netanji, prva stanica Svjetskog kupa u Berlinu, treća stanica Svjetskog kupa u Budimpešti i Evropsko seniorsko prvenstvo u malim bazenima u Bukureštu.

Pročitajte još

– Na svim ovim takmičenjima u 2023. godini Lana je osvojila ukupno devet medalja, od čega je pet zlatnih, dvije srebrene i dvije bronzane medalje. Isto tako Lana je isplivala dvije olimpijske norme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, postavila je dva evropska juniorska rekorda, tri rekorda juniorskih prvenstava, jedan rekord svjetskih prvenstava i osvojila je pehar za najbolju plivačicu svjetskog juniorskog prvenstva. Otplivala je ukupno 12 finalnih trka na velikim takmičenjima – saopštili su iz njenog kluba “Orka” te dodali: 

“Ovakvo postignuće sa svojih 17 godina je vrijedno svakog divljenja i poštovanja. Hvala svima na velikoj podršci i ljubavi koju nam pružate. Bravo Lana, bravo ekipa” stoji u objavi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu