Sport

EURO STARTUJE NA VRIJEME Iz UEFA poručili da nema razloga za odlaganje zbog virusa korona

Početak Evropskog prvenstva u fudbalu neće kasniti bez obzira na činjenicu da se u Italiji širi epidemija virusa korona poručili su iz Unije evropskih fudbalskih federacija.

EURO STARTUJE NA VRIJEME Iz UEFA poručili da nema razloga za odlaganje zbog virusa korona
FOTO: IGOR PETYX/EPA

Otvaranje predstojećeg Eura planirano je za 12. jun na Olimpijskom stadionu u Rimu, a iz sjedišta UEFA danas su poslali poruku da neće pomjerati termin, ber ne još uvijek.

Evro 2020. počeće 12. juna 2020. godine u Rimu. UEFA je u stalnom kontaktu s relevantnim međunarodnim i lokalnim vlastima po pitanju virusa korona i njegovog širenja. Sada nema potrebe da se bilo šta mijenja u planiranom rasporedu turnira. Situacija po ovom pitanju će se stalno nadgledati – saopšteno je iz evropske kuće fudbala.

Italija je u Evropi zemlja sa najviše osoba registrovanih sa simptomima i oboljenjima od korona virusa.

Tokom današnjeg dana jedna kladionica iz Irske u ponudi odredila kvote za slučaj odlaganja utakimica i kompletnog šampionata Evrope zbog navedene epidemije.

Koeficijent da će bar jedan susret EP biti pomjeren iznosi 1,70, da će termin ukupnog turnira biti promijenjen je 4,50, a za opkladu da se šampionat uopšte neće održati kvota iznosi 9,00.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu