Ostalo

FILMSKA PRIČA Prevodilac ukrao 16 miliona dolara od najplaćenijeg sportiste u SAD, a razlog je nevjerovatan

Šohei Ohtani, član LA Dodžersa, bio je žrtva djelovanja svog dugogodišnjeg prevodioca Ipei Mizuhare, potvrdile su vlasti u SAD.

Oktani
FOTO: ALLISON DINNER/EPA

Mizuhara je navodno ukrao više od 16 miliona dolara od Ohtanija, kako bi pokrio kockarske dugove.

Istraga je potvrdila da se Ohtani nije kockao, ali Mizuhara zato jeste koristeći njegov novac. Doduše, ne na bezjzbol kojim se Šohei bavi.

Navodno je Ipei izgubio 180 miliona dolara kladeći se na razne sportove svakodnevno tokom perioda od 2021. godine. Kod ilegalnog kladioničara je imao 40 miliona duga, poslije čega se odlučio na očajničku mjeru i bez znanja svog poslodavca sa njegovog računa skinuo 16 miliona.

Kako je do toga došlo nije poznato, ali Mizuhara se svakako nije krio, pa je tako pomenutom kladioničaru poslao poruku sljedeće sadržine.

– Očajan sam u ovom klađenju, zar ne? Valjam se od smijeha – rekao je.

Ohtanijev tim je prvobitno saopštio da je novac svjesno prebačen na račun kladioničara, za kog se pretpostavlja da je Metju Bojer, prije nego što su promijenili priču i okrivili Mizuharu, piše B92.

On je novac uzimao isključivo od novca koje je Ohtani dobio dok je bio član Ejndželsa, a prva takva zabilježena transakcija se dogodila u novembru 2021. godine kada je prebacio 40.010 dolara.

Ohtani je u decembru prošle godine dogovorio destogodišnji ugovor vrijedan 700 miliona dolara sa Dodžersima. Njegov ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.

Međutim, on će do kraja ugovora 2034. godišnje dobijati samo dva miliona dolara, a potom će mu Dodžersi isplaćivati 68 miliona u narednih deset, odnosno do 2043.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu