Košarka

(FOTO) ABA LIGA SVE OBJASNILA Pogledajte kako izgleda trofej "Dejan Milojević"

Nagrada za najkorisnijeg igrača ABA lige za regularnu sezonu od ove godine zove se trofej Dejana Milojevića, koji nosi ime legende ABA lige i jednog od najomiljenijih košarkaša na ovim prostorima.

(FOTO) ABA LIGA SVE OBJASNILA Pogledajte kako izgleda trofej "Dejan Milojević"
FOTO: ABA LIGA

ABA liga je otkrila karakteristike na svom sajtu i kako trofej izgleda.

– Sam trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Cijeli trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan.

Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, jer je Milojević važio za jednog od najjačih igrača na našim prostorima. Na figuri je i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević zauvijek ostati upamćen po osmijehu i po tome što je bio najljubaznija osoba ikada u svijetu košarke.

Pročitajte još

Konačno, vrijednosti kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrota su vrijednosti koje svaki MVP treba da ima i na to bi trofej trebalo da podsjeća svakog budućeg dobitnika ove nagrade.

Trofej Dejana Milojevića izradila je renomirana vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige – navodi se na objavi ABA lige., prenosi Sportal.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu