Fudbal

(FOTO) ČISTKA U FSS Piksi uskoro dobija otkaz na klupi Orlova, ali nije jedini

Dragan Stojković Piksi je već bivši i njegov boravak na klupi Srbije se broji danima, jer će biti potrebno samo da se administrativno riješe detalji oko raskida ugovora.

Dragan Stojković Piksi
FOTO: ANNA SZILAGYI/EPA

Ali, kola se neće slomiti samo na Piksiju, već slijedi ozbiljna čista u čitavom Fudbalskom savezu Srbije, prenosi Telegraf.

Piksiju i vrhu FSS-a se ne piše dobro i zbog toga što je predsjednica Skupštine Ana Brnabić javno ispričala kako je FSS napravio veliki gaf i rezervisao Orlovima put za Njemačku u hrvatskom avionu, koji je rezervisan umjesto nacionalne kompanije, što je vidio i predsednik Aleksandar Vučić, koji je bio izuzetno ljut kada je vidio to pred ispraćaj Orlova na EURO, što je i dao do znanja mnogima koji vode savez.

Vučić je bio ljut i kada su ga novinari u Briselu upitali o učinku Orlova, tako da Piksi i FSS više nemaju njegovu podršku.

Savez je imao ozbiljne kikseve i u Kataru, velika bura se digla i kada su mnogi čelnici i selektor optuženi javno u medijima i izjavama drugih članova Skupštine FSS da su uzeli ogromne premije za plasman na Svjetsko prvenstvo. Organizacija u Kataru je takođe bila izuzetno diskutabilna.

Dragan Stojković Piksi
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Dobili su drugu šansu, uslijedile su katastrofalne kvalifikacije gdje su jedva prošli na EURO u nikad lakšoj grupi.

Sve je na kraju kulminiralo Evropskim prvenstvom, gdje se igračima istina i nema previše šta zamjeriti, ali je selektor ponovo donosio diskutabilne oduke, koje na kraju nisu donijele rezultat, a svele su se na ukupno jedan postignut gol i šest upućenih šuteva ka golu kroz zvaničnu statistiku. Takođe, na tri utakmice im je najbolji igrač bio golman Predrag Rajković, što najbolje govori o svemu.

Pročitajte još

Vrijeme je očigledno za korenite promjene i do njih će, na radost fudbalske javnosti i doći izuzetno brzo.

BONUS VIDEO:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu