Fudbal

(FOTO) Crvena zvezda može izgubiti još jednog bisera: Na Marakani prekobrojan, a u Sloveniji grabi ka tituli

U finišu ljetnjeg prelaznog roka 2022. godine Crvena zvezda je iz Sočija angažovala supertalentovanog Jegora Pruceva.

(FOTO) Crvena zvezda može izgubiti još jednog bisera: Na Marakani prekobrojan, a u Sloveniji grabi ka tituli
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Stigao je Rus na “Marakanu” u transferu teškom 900.000 evra kao zalog za budućnost, ali se u taboru srpskog šampiona nije naigrao. Prošle sezone je kod Miloša Milojevića dobijao kakvu-takvu šansu, zabilježio 11 nastupa uz jednu asistenciju u svim takmičenjima. 

Jegor Prucev
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Ipak, promjena trenera na “Marakani” uticala je i na njegov status u Crvenoj zvezdi. Dolaskom Baraka Bahara Prucev je postao višak zbog čega je sportski sektor srpskog šampiona riješio da talentovanog vezistu prosledi na pozajmicu u Sloveniju. 

Prucev se ljetos preselio u Celje na privremeni rad, ali kako stvari stoje prvoplasirana ekipa slovenačkog šampionata ubrzano radi na otkupu njegovog ugovora. Četa Damira Krznara grabi ka tituli pošto nakon 23 odigrana kola ima sedam bodova više u odnosu na Olimpiju. Veliki doprinos u sjajnim rezultatima dao je i Jegor Prucev. 

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Ruski fudbaler je ove sezone odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, zabilježio tri gola i dodao još četiri asistencije. Standardan je u taboru Celja pošto je čak 75 odsto utakmica igrao u prvoj postavi, a budući da Rusa nema mnogo u Evropi njegove partije nisu ostale nezapažene u matičnoj zemlji. 

Zbog toga je otac Jegora Pruceva – Igor, govorio za ruske medije o raznim temama i istakao kako mu je nedostatak kontinuiteta u Crvenoj zvezdi značajno usporio napredak i urušio samopouzdanje. 

– Jegor se u Sloveniji se potpuno prilagodio. On se osjeća samouvjereno. Trener mu veruje, a Jegor pokušava da pokaže do opravda poverenje i da pokaže za šta je sposoban, da pokaže svoj brz i tehnički fudbal. Postoje nijanse razlike kada poredimo šampionate Srbije i Slovenije. U početku je bilo poteškoća zbog činjenice da je u Zvezdi Jegor izgubio ritam, jer je retko izlazio na teren. Drugih problema nije bilo. Kada je u pitanju plan adaptacije, prilagođavanje na sadašnju sredinu je prošlo sjajno – rekao je Igor Prucev. 

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Prije nekoliko meseci šuškalo se da je za usluge talentovanog ofanzivca zainteresovana i Roma. “La Republika” je pisala da je Žoze Murinjo oduševljen kvalitetima Jegora Pruceva i da je “vučica” spremila 3.000.000 evra za ruskog fudbalera. 

Ipak, pitanje je da li će Celje uspjeti da otkupi ugovor Jegora Pruceva budući da je igrama u Sloveniji dokazao da zaslužuje šansu na “Marakani”. Nije poznato da li lider Prve lige ima mogućnost otkupa, a ni koliko bi obeštećenje srpski šampion mogao da traži u slučaju da su raspoloženi za prodaju. 

Prema “Transfermarktu” Jegor Prucev je procijenjen na 600.000 evra, ali je jasno da bi crveno-bijeli željeli najmanje milion kako bi ostvarili profit u odnosu na to kada je prije godinu i po dana dolazio na “Marakanu”. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu