Košarka

(FOTO) Crveno-bijeli ovo nisu željeli da čuju: Crvena zvezda nije siguran učesnik Evrolige naredne sezone

Paulius Motiejunas, izvršni direktor Evrolige, pričao je o budućnosti elitnog takmičenja, a tom prilikom dotakao se i situacije sa KK Crvena zvezda.

(FOTO) Crveno-bijeli ovo nisu željeli da čuju: Crvena zvezda nije siguran učesnik Evrolige naredne sezone
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Klub sa Malog Kalemegdana je vratio titulu ABA lige u svoje vitrine, pošto je savladao Partizan u finalu sa 3-0 u seriji. Međutim, titula ne znači da Zvezda ima sigurno mjesto u Evroligi naredne sezone.

– Nema više šampiona. Nije da pobjediš i uđeš. To nije situacija- rekao je Motiejunas u intervjuu za Basket News, priznajući da titula ABA lige ne daje prednost Crvenoj zvezdi za njen vajld kard u Evroligi.

Iako bi bio veliki presedan da Zvezda ne igra u Evroligi sljedeće sezone, za tako nešto i dalje postoji mala mogućnost.

Pročitajte još

– Mjesto (u domaćim ligama) više nije važno. Svako ima šansu, a razgovaramo sa svakim. Klubovi će odlučiti. Moj zadatak je da predstavim kriterijume ocjenjivanja kako bi klubovi to mogli vidjeti i razumjeti – dodao je Motiejunas, pojašnjavajući da će konačnu odluku donijeti klubovi Evrolige sa stalnim licencama.

Ranije tokom godine, Motiejunas je istakao da će vjerovatno jedna od sljedećih pet ekipa napustiti Evroligu naredne sezone: Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija. Međutim, još uvijek nije u potpunosti sigurno ni da će Pariz igrati u Evroligi, stoga se čekaju konačne odluke tokom juna i jula, piše Nova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu