Tenis

(FOTO) Đoković o igranju na Olimpijskim igrama "Čast i privilegija, ništa ne može da se mjeri sa tim"

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković rekao je da je čast i privilegija predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama i dodao da će pokušati da bude najbolji što može na Igrama u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta.

(FOTO) Đoković o igranju na Olimpijskim igrama "Čast i privilegija, ništa ne može da se mjeri sa tim"
FOTO: ETTORE FERRARI/EPA

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, a najveći uspjeh ostvario je 2008. u Pekingu kad je osvojio bronzu.

Sada je govori za sajt Svjetske teniske federacije (ITF) upravo o učešću na

– Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno. Ipak, naučiću iz prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012 – rekao je Đoković.

Đoković je istakao da se nada da će imati prilike da to opet ponovi i da uživa u iskustvu Olimpijskih igara, jer, kako kaže, one su posebne.

– Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija. Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osjećate posebno inspirisanim i ponosnim – dodao je on.

Pročitajte još

Najbolji teniser planete za sad je jedan od 85 članova srpske ekipe za Pariz.

– Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti dio najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri – zaključio je Novak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu