Košarka

(FOTO) "Dokle više" Oglasili se iz Borca zbog situacije sa Sportskom dvoranom Borik

KK Borac se bori za titulu prvaka BiH protiv Igokee, a aktuelni prvaka u seriji vodi sa 1:0.

Igokea Borac
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Drugi meč treba da se igra u Banjaluci, a Borac se susreo sa problemima jer ne može da trenira u Sportskoj dvorani Borik.

Upravo zbog toga Borac je objavio saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

– Kao što je košarkaškoj javnosti Banjaluke, Republike Srpske i BiH već poznato, košarkaški klub Borac se drugu godinu uzastopno plasirao u finale elitnog takmičenja BH lige.

Samim tim činom, KK Borac pokazuje i dokazuje da je jedan od najboljih i najorganizovanijih kolektiva u cjelokupnoj BiH sa ubijedljivo najmanjim budžetom u odnosu na rang takmičenja i rezultate koje postiže.

U trenucima dok se naši momci bore za titulu šampiona BiH, ti isti momci ne mogu trenirati u SD Borik zbog održavanja raznih sajmova, koncerata, političkih skupova….itd taj isti Borac ne može odigrati utakmicu u SD Borik u periodu koji je propisan po propozicijama KS BiH.

Naravno da nemamo ništa protiv kulturnih manifestacija i edukacije naših najmlađih, međutim postavlja se pitanje dokle više da najbolji kolektivi u našem gradu ne mogu koristiti uslove za rad tokom sezone i u samom njenom završetku, u trenucima kada se borimo za titulu najboljeg u BiH?!

KK Borac Banjaluka je u prethodnoj sezoni bio uskraćen za otprilike 30 odsto kapaciteta treninga u SD Borik zbog raznoraznih manifestacija koje su održane u SD Borik, a da ne pričamo o minornoj podršci grada i njenih institucija!!

Grupa entuzijasta okupljenih u upravi Kluba i oko kluba postavlja pitanje dokle više!!! Dokle više da se trudimo i radimo a da naše ulaganje i profesionalizam ima granicu djelovanja zbog spoljašnjih faktora koji nemaju veze sa sportom i košarkom?

Pročitajte još

Da li nam košarkaški ili bilo koji drugi klub u gradu uopšte i treba!!!

Kako da opravdamo povjerenje publike i navijača, kako da opravdamo ulaganje sponzora ako nemamo osnovne uslove za rad i funkcionisanje Kluba?

Uprkos svemu, Borac igra finale, veliko finale koje je rezultat ploda i rada igrača, stručnog štaba, i uprave kluba.

Neka se zapitaju oni koji odlučuju u gradu o ovom pitanju!

Aj Borac, do titule – poručili su iz Borca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu