Ostalo

(FOTO) Dramatičan finiš: Verhof pobjednik kružne trke u Obrenovcu

Pobjednik kružne trke u Obrenovcu kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banjaluka“ je Stefan Verhof iz holandskog tima Junivers.

Verhof na podijumu
FOTO: TRKA BG/BL

On je u dramatičnom finišu odsprintao Tobijasa Noldea iz ekipe Benoti, dok je trećeplasirani na cilj stigao Davide Baso iz ekipe Ekotek. Kiša i prilično hladno vrijeme za ovo doba godine malo su smetali biciklistima koji su došli iz 40 zemalja svijeta, ali je bez obzira na to, solidan broj Obrenovčana došao da pozdravi gladijatore na dva točka.

– Uslovi nam nisu bili naklonjeni, ali sam zajedno sa ostatkom tima uspio da ostavim dovoljno snage za sprint. Tek nam slijede izazovi narednih dana, pa sam vrlo srećan što sam na ovakav način počeo trku – rekao je Verhof.

Trka Beograd - Banjaluka
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Predsjednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević sa svojim timom kao i obično bio je odličan domaćin, naglasivši da je ponosan što je ova opština ponovo ugostila karavan.

– Pošto je naša opština pobratimljena sa dosta gradova i opština iz Republike Srpske ovo je idealna prilika da pošaljemo poruku da smo uvek uz naš narod sa druge strane Drine. Sam dolazak biciklista iz svih krajeva sveta je velika stvar za našu opštinu – rekao je Stanojević.

Pročitajte još

Direktor trke Vladimir Kuvalja srećan je što je nastavljena saradnja sa Obrenovcem u kojem se svaki biciklista osjeća kao kod kuće. Biciklisti će i sutra proći kroz Obrenovac koji je na ruti etape od Beograda do Bijeljine dugoj 140 kilometara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu