Fudbal

(FOTO) EKSPRESAN ODGOVOR Evo šta je uprava Partizana poručila potpisnicima apela

Poslije dijela bivših fudbalera koji traže promjene, zatim i navijača, poslije Apela za spas Partizana koji je izašao u javnost oglasila se i uprava kluba iz Humske!

Milorad Vučelić i Miloš Vazura
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

– Partizan je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv. grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najprije moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a prije svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel. Prema saznanjima kluba, bivši igrač FK Partizan Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmjereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promjene.

FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK Partizan prije više od decenije, ali je na radnom mjestu proveo ukupno tri dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba “nije za njega”. Skupština FK Partizan funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022. godine, sa mandatom do 2027. godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. Sjednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba. Cjelokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubjeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cijele situacije.

Pročitajte još

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da FK Partizan svake godine uspješno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u cjelokupno poslovanje kluba. Autori saopštenja takođe navode nekakvo “propadanje omladinske škole”, valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama “proizvela” igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge…

FK PartizaN će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati – stoji u saopštenju Partizana, a prenose mediji u Srbiji.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu