Ostalo

(FOTO) HOPKINS KAO BRZI VOZ Australijanac pobjednik prve etape biciklističke trke "Beograd-Banjaluka"

Biciklista iz Australije Dilan Hopkins pobjednik je prve etape na 18. Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”.

Trka beograd-banjaluka
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Član slovenačke ekipe Ljubljana Gusto Santik je stazu dugu 140 kilometara od Beograda do Bijeljine prevezao za tri sata, sedam minuta i 30 sekundi, te prilično rutinski stigao do trijumfa u ravničarskoj etapi.

Australijanac je zajedno sa drugoplasiranim Nijemcem Antonom Albrehtom i bronzanim Danijelom Košelom došao u krugove u Bijeljini sa više od minut i po ispred glavne grupe, a na ulasku u posljednji krug odvojio se od momaka u bijegu i obezbijedio pobjedu, te lidersku majicu u generalnom plasmanu.

Trka beograd-banjaluka
FOTO: TRKA BG/BL

– Ovo je velika pobjeda za mene. bilo je veoma zanimljivo, u posljednjem krugu sam se izdvojio, uhvatio ritam i na kraju zasluženo slavio – rekao je Hopkins.

Majicu za najboljeg mladog vozača zadužio je Radoslav Fratčak iz Vostera, najviše bodova na brdskim ciljevima osvojio je Mihael Štrajnar iz ekipe Sava Kranj, dok je Metju King iz kanadske ekipe “X speed” najbolji sprinter prve etape.

Pročitajte još

Bicikliste je na cilju dočekao gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je naglasio da ova trka spaja narode i da ima izuzetnu važnost.

– Sve je bilo na najvišem nivou, a meni je puno srce jer smo bicikliste iz svih krajeva svijeta ponovo dočekali u Bijeljini. Siguran sam da će tako biti I narednih godina. Poželio bih sreću svima na putu do Banjaluke – rekao je Petrović.

Trka beograd-banjaluka
FOTO: TRKA BG/BL

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je Bijeljini, gradu koji je uz Beograd i Banjaluku najviše puta ugostio karavan.

– Kao i svaki put bilo je odlično. Pogledalo nas je i vrijeme, s obzirom da je kišab padala pred sami start u Beogradu. Veliku zahvalnost dugujem gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću, ali i prvom čovjeku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je sa svojim timom nastavio tradiciju da ova trka ima važan status kada suu pitanju dešavanja u Bijeljini – rekao je Kuvalja.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu