Ostalo

(FOTO) Igre su otvorene: U Kazanju 64 sportista predstavlja Republiku Srpsku

Sportske igre BRIKS-a na kojima nastupa i reprezentacija Republike Srpske otvorene su večeras u ruskom gradu Kazanj.

BRIKS
FOTO: SRNA

Reprezentacija Republike Srpske nastupa pod svojom zastavom i obilježjima, a predstavlja je 64 sportista u osam sportova.

Igre BRIKS-a svečano je otvorio predsjednik Rusije Vladimir Putin, nakon čega je intonirana ruska himna.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković ispratili su u ponedjeljak, 10. juna, reprezentaciju Republike Srpske na sportske igre u Kazanju, te poručili da su ponosni na sportiste.

Sportske igre BRIKS-a u Kazanju trajaće do 23. juna, a učešće na ovom respektabilnom takmičenju potvrdilo je 97 zemalja.

Vladimir Putin
FOTO: SRNA

Na sportskim igrama BRIKS-a u Kazanju učestvuje više od 5.000 takmičara, a predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin koji ih je otvorio rekao je da je ovaj događaj važan dio sveobuhvatne političke, ekonomske i humanitarne interakcije.

– Proglašavam 2024 BRIKS sportske igre otvorenim – rekao je Putin u video-obraćanju učesnicima i naglasio da uloga grupe BRIKS u svjetskim pitanjima ubrzano raste i jača, te da će porasti i privlačnost ovih sportskih igara.

Pročitajte još

Učesnici će se takmičiti u 27 sportova i biće dodijeljeno 387 medalja. Rusiju predstavlja više od hiljadu sportista.

 Karatistkinja Marina Kurteš ocijenila je da je velika motivacija i čast to što je kao kapiten reprezentacije Republike Srpske nosila zastavu Srpske na ceremoniji otvaranja.

– Emocije su ogromne i osjećaj nevjerovatan. Prvi put u istoriji predstavljamo Republiku Srpsku na ovako velikom događaju i to se riječima ne može opisati – poručila je Kurtešova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu