Fudbal

(FOTO) Ima li kraja problemima: Partizan nije isplatio sve plate igračima za posljednje dvije godine

Vijest da je FK Partizan dobio zabranu od FIFA zabrinula je navijače crno-bijelih, međutim, to nije prva, a po svemu sudeći, ni posljednja kazna ove vrste za tim iz Humske ulice.

(FOTO) Ima li kraja problemima: Partizan nije isplatio sve plate igračima za posljednje dvije godine
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Sudski spor koji je Partizan izgubio i zbog koga neće moći da registruje igrače u naredna tri prelazna roka (ukoliko ne izmiri obaveze) nije prvi ovakve vrste.

Partizan je i 2022. godine pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani izgubio spor i protiv Filipa Holendera, međutim, tada su brzo reagovali i platili obaveze prema nekadašnjem reprezentativcu Mađarske.

FK Partizan
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Kako Sport klub saznaje, ovo vjerovatno neće biti posljednji put u narednom periodu da neko do nezadovoljnih igrača tuži Partizan za neisplaćene dugove. Uprava crno-bijelih nije naučila iz prethodnih loših iskustava, pa tako ni sada ne izmiruju obaveze prema igračima redovno i u cijelosti u posljednje dvije godine.

Naime, klub nije isplatio sve plate u posljednje dvije godine prema nekolicini fudbalera koji su trenutno vezani ugovorom za klub iz Humske, pa postoji realna i osnovana mogućnost da se ovakvi sudski sporovi (koje će Partizan, po svemu sudeći ponovo izgubiti) ponovo dogode pred Sudom za sportsku arbitražu.

Pročitajte još

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, juče je izjavio da će sve biti izmireno u najkraćem mogućem roku, međutim, pitanje je da li će isto važiti i za sve plate koje kasne nekolicini domaćih igrača. Svakako nije dobra situacija za Partizan. U trencima kada klub treba da se bavi strategijom i taktikom kako da se domognu nekog evropskog takmičenja i plana za konačno osvajanje nekog trofeja, prvog poslije pet godina, na stadionu Partizana moraju ponovo da se bave sudskim sporovima i nezadovoljstvom igrača, sadašnjih, ili bivših kojima nisu izmirene obaveze.

To nije sve. Da problem bude još veći, duguju se i nekima od menadžera igrača provizije koje su ugovorom dogovorene prilikom potpisivanja igrača, pa će crno-bijeli morati da izdvoje pozamašnu svotu novca kako bi pokrili sve dugove koje klub u ovom trenutku ima prema igračima i menadžerima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu