Fudbal

(FOTO) Kraj Klopove ere: U Liverpulu više ništa neće biti isto

Njemački trener Jirgen Klop posljednji put vodio je Liverpul. Pobjeda na kraju protiv Vulverhemptona (2:0) malo je zaliječila rane zbog činjenice da se Klop ne oprašta uz naslov, a činilo se sve do kraja januara da će se to i desiti.

Jirgen Klop
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Liverpul je bio glavni favorit sve dok nisu objavili da će Klop otići.

– Bila je ovo najintenzivnija nedjelja u mom životu. Nema potrebe da se pretvaramo da je ovo bila samo obična sedmica, kad je jasno da nije. U četvrtak sam se pozdravio sa igračima, roštiljali smo, ne znam ni sam koliko sam dresova potpisao… Reći zbogom nikad nije lako, ali pozdraviti se bez osjećaja tuge značilo bi da vrijeme provedeno u klubu nije bilo dobro. Naprotiv, bilo je odlično – rekao je Klop.

Jirgen Klop
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Sad već bivši trener Liverpula nije propustio pred novinarima da izanalizira svojih devet sezona.

– Najbolji fudbal smo igrali protiv Mančester Sitija ove sezone, nikad nismo kontrolisali utakmicu protiv njih. Najspektakularnija pobjeda – protiv Barselone. Najbolji gol, Alisonov na Hotornsu. Asistencija – Trent Aleksandar Arnold u revanšu sa Barsom. Najbolja odbrana, sigurno Alisonova protiv Napolija. Gol petom – Maneov – rekao je.

Klop je podvukao crtu poslije devet godina. Kaže moglo je biti bolje, ali i gore.

– Mogli smo osvojiti više pehara, svjestan sam toga, ali isto tako smo mogli uzeti i manje. Svakako nije prijatno kada izgubite titulu sa bodom zaostatka za vodećom ekipom, ali sve je to dio iskustva. Definitivno smo imali šansu da osvojimo više Liga šampiona, ali i učešće u tri finala je veliki rezultat. Naravno da nije lako osvojiti trofej protiv Real Madrida, oni nekako uvek nađu način da stignu do cilja – zaključio je Klop.

Ovaj stručnjak je na Enfildu uveo čeličnu discipline, poslije tri decenije vratio je u Liverpul titulu šampiona, osvojio je Ligu šampiona. Jednostavo podsjetio je one starije navijače ovog kluba šta su to uspjesi.

Jedno je sigurno, nakon odlaska Jirgena Klopa u Liverpulu i na Enfildu više ništa neće biti isto. Slijedi nova stranica Liverpula koji će otvoriti dojučerašnji trener Fejenorda Arne Slot. Može li da nadmaši velikog Klopa?

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu