Ostalo

(FOTO) Majdov ponosan nakon odlikovanja "Najviše zahvalnosti dugujem narodu Republike Srpske"

Reprezentativac Srbije u džudou i prvak Evrope i svijeta Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva izjavio je Srni da Orden časti sa zlatnim zracima, kojim ga je odlikovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom Dana Republike.

nemanja majdov i milorad dodik odlikovanje
FOTO: SRNA

Za njega predstavlja veliku čast i privilegiju, ali i motiv da se i dalje trudi da Srpsku i srpski narod predstavlja na najbolji način širom svijeta.

– Veoma sam zadovoljan da kao mlad i uspješan čovjek budem nagrađen od svoje države, da budem među ljudima koji su dobili ordene. Najviše zahvalnosti dugujem Republici Srpskoj i njenom narodu. Hvala ljudima koji su stvarali Republiku Srpsku i predsjedniku Dodiku koji me odlikovao, a koji se trudi da u Srpskoj živimo slobodno, srećno i zadovoljno – izjavio je Srni Majdov.

Pročitajte još

Nemanja Majdov je rekao da se trudi da na svom terenu, borilištu, predstavi i proslavi Republiku Srpsku i sve Srbe.

– Bog mi je dao dar da budem što bolji u tome. Velika mi je čast i što je moj otac, takođe, dobio orden – rekao je Majdov.

On je naveo da je njegov djed sa očeve strane Nikola-Slobodan Majdov dao život za Republiku Srpsku, a djed sa majčine strane Miloš Pantić je odlikovan Ordenom za vojne zasluge.

NEMANJA MAJDOV SA OCEM LJUBIŠOM
FOTO: SRNA

– Drago mi je što sam naslijedio ljude koji su odbranili Republiku Srpsku – istakao je Majdov, napominjući da mu obilježavanje 9. januara znači mnogo, te da je to praznik koji srpski narod sa ponosom slavi i koji je garant slobode za Srbe u BiH.

Medaljom zasluga za narod nagrađen je Nemanjin otac i zvanični trener reprezentacije Srbije na svim zvaničnim takmičenjima evropske i svjetske džudo federacije Ljubiša Majdov koji za Srnu kaže da mu ovo odlikovanje predstavlja posebnu čast i ponos, pored svih ostalih nagrada koje je u karijeri dobio za sportski rad.

– Velika je to stvar, posebno jer sam odlikovan povodom 9. januara – Dana Republike. Hvala Republici Srpskoj. Ponosan sam što sam, takođe, kao policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovao u odbrani Republike Srpske. Moj otac Nikola-Slobodan i stric Radomir dali su živote u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za Republiku Srpsku – istakao je Ljubiša Majdov koji je i licencirani trener Džudo kluba “Crvena zvezda” iz Beograda.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu