Fudbal

(FOTO) Navijači nemaju razloga za brigu: Novak Đoković otkrio kada će završiti karijeru

Novak Đoković je završio na naslovnoj strani čuvenog časopisa Sport Ilustrejtid, gdje je dao i ekskluzivan intervju u kojem je otkrio i neke zanimljive detalje.

(FOTO) Navijači nemaju razloga za brigu: Novak Đoković otkrio kada će završiti karijeru
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

Jedno od njih bilo je kako ga je Rafael Nadal nervirao u svlačionici na Roland Garosu pred finale 2012. godine.

Nole je otkrio da je u maloj svlačionici Roland Garosa, koju su Nadal i on dijelili prije finala, Nadal sve vrijeme jurio po svlačionici, a uz to je puštao muziku na slušalicama koja je bila toliko glasna da je Đoković mogao da čuje stihove i nije mogao da se skoncentriše na svoje misli.

FOTO: IAN LANGSDON/EPA
FOTO: IAN LANGSDON/EPA

– Stojim tamo i to me nervira. Ali, dobio sam prvu lekciju da meč počinje i prije nego što se udari prva lopta – opisao je Novak, koji je kasnije dodao i određene detalje.

– Bitno je ko dobije više sapuna i šampiona pod tušem, ko dobije bolji peškir i slične stvari. To me je motivisalo da sam radim stvari i da pokažem da sam spreman. Da sam spreman za bitku, za rat – istakao je Nole tom prilikom.

Inače, to finale se igralo dva dana. Nadal je dobio prva dva seta, ali je potom Novak preuzeo dominaciju i dobio treći set sa 6:2, a u četvrtom rano napravio brejk i poveo sa 2:1. Tada je Nadala spasila kiša, i meč je prekinut. Sutradan je osvanuo sunčan i topao dan, kao stvoren za Nadalovu igru za top spin koji on koristi na šljaci kada loptice visoko odskaču. Uspio je da vrati brejk, a kasnije i da napravi još jedan i dobio je četvrti set sa 7:5 i došao do još jedne Grend slem titule na Rolan Garosu.

Pored priče o borbi od malih nogu, mentalnoj snazi, ishrani, načinu života, Novak je odgovorio i na pitanje kada bi mogao da se penzioniše i da završi karijeru.

FOTO: JOEL CARRETT/EPA
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

Kada je dobio to pitanje na kraju intervjua, Novak nije dao konkretan odgovor, jer očigledno nije vremenski ništa oročio i spreman je da igra dokle god se na terenu osjeća dobro i dokle god je konkurentan u borbi sa mlađima.

FOTO: MAST IRHAM/EPA
FOTO: MAST IRHAM/EPA

– Možda će trenutak postati bliži kada prestanem da osvajam Grend slemove i kada ne budem u stanju da budem među glavnim kandidatima za velike titue. Kada mladi momci počnu da me šutiraju, onda ću vjerovatno početi da razmišljam i da se pitam da li da nastavim. Ali, za sada je sve u redu – poručio je Đoković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu