Fudbal

(FOTO) Ne stišava se bura oko plate selektora Srbije "Meni su rekli da Piksi ima mjesečnu platu 120.000 evra"

Fudbalski konsultant Rade Bogdanović rekao je da je proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić sigurno u pravu kada govori o plati selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

(FOTO) Ne stišava se bura oko plate selektora Srbije "Meni su rekli da Piksi ima mjesečnu platu 120.000 evra"
FOTO: TAMAS KOVACS/EPA

Bogdanović je u emisiji Njuznajt na N1 rekao da Stojković nije plaćen srazmerno životu koji se živi u Srbiji i koliko drugi treneri i selektori reprezentacija imaju.

– Ali ne krivim ja Dragana Stojkovića Piksija što ima toliko veliku platu. A meni su rekli da mu je mjesečna plata 120 hiljada evra, da je 1,8 miliona evra dobio za potpisivnaje ugovora, da je 1,5 milion evra dobio za odlazak na Svjetsko prvenstvo, 1,1 miliona za odlazak na Evropsko prvenstvo. I ja bih uzeo te pare da mi neko ponudi. On je imao sreću da je bivši predsjednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza vidio u njemu selektora na duže staze i platio koliko je Piksi tražio – rekao je Bogdanović.

RADE BOGDANOVIĆ
FOTO: MARO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Upitan zašto je tajna koliko selektor zarađuje on kaže da Dragan Stojković krije cifru „zato što je plaćen kao selektori svih reprezentacija, uključujući bronzane ili srebrne košarkaše, zlatne odbojkaše, zlatne odbojkašice, jako dobre rukometaše i rukometašice…“

Kaže da kada se svi oni saberu, zajedno nemaju istu platu koliko i selektor fudbalske reprezentacije.

Ističe da niko sportistima nije davao pare kao ova država, a da fudbaleri ne treba da idu u inostranstvo da igraju s obzirom na to kolike su im plate.

Prema njegovim riječima, u Crvenoj zvezdi ima njih nekoliko koji imaju neto godišnju platu od 1,3 miliona eva, a za to pružaju loš i nizak nivo kvaliteta fudbala.

Bogdanović kaže da se Piksi „upecao“ na ono o čemu je Vidić pričao, a to su sistemske greške koje Fudbalski savez Srbije pravi.

Pročitajte još

– Sutra kada Piksi ode i dođe neko drugi – tražiće isto toliko. Ako imamo Zlatka Dalića koji je bio treći i drugi na svijetu, a imao je mjesečna primanja od 30 hiljada, 40 hiljada evra, onda je činjenica da nešto kod nas debelo nije u redu – jasan je Bogdanović.

Objašnjava da selektorski posao maksimalno ima 45 do 50 radnih dana godišnje, ne zahtjeva preveliko angažovanje kao trenerski posao, a da je selektor Orlova dobro plaćen i prema evropskim standardima. Prema Bogdanovićevim tvrdnjama, iznad njega je šest ili sedam evropskih kolega.

Komentarišući saopštenje FSS povodom cijelog ovog slučaja, u kojem se navodi da je po sredi nepoznavanje čitanja finansijskih bilansa, Bogdanović poručuje.

– Pod pretpostavkom da smo mi fudbaleri nepismeni i neobrazovani i da ne znamo šta su bilansi i završni računi, evo im sjajne šanse da nam kažu sutra kolika je Piksijeva plata – zaključio je Bogdanović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije